Miercuri 18 Septembrie

Românii vor plăti facturi mult mai mari la iarnă! Cât vor plăti la întreținere cei care stau într-un apartament cu două camere


În ultima perioadă, România a achiziționat energie la prețuri extrem de ridicate, ajungând în anumite zile să plătească până la 1.000 de euro pe MegaWatt Oră, în special în orele de vârf. 

Acest scenariu ar putea să se repete în special pe timpul iernii, când țara va fi nevoită să importe energie pentru a acoperi necesarul de consum, conform ultimului raport al Transelectrica. Aceste creșteri se vor reflecta și în facturile plătite de români.

Analiștii spun deja că prețurile de pe piața externă ne vor afecta direct în facturi. Mai ales pentru cei care au un consum de peste 255 de kw-h şi care platesc acum un preţ mai mic decât plafonul de 1,3 lei. 

Oricum la iarnă, preţurile pentru toți vor fi mult mai mari. De exemplu, la un apartament cu două camere, încălzirea cu centrală proprie va costa între 700 și 900 de lei pe lună, iar factura la curent va fi aproape 100 de lei pe lună. 

Pentru cei care au parte de încălzire la sistem centralizat pe bloc, atunci întreținerea va fi dublă pe timp de iarnă. 

La un apartament cu două camere, doar încălzirea și apa caldă vor costa peste 500 de lei pe lună, scrie Antena 3 CNN

Comentarii Facebook