Royal School își deschide porțile noilor facilități. Au revenit desenele pline de culoare ale copiilor pe pavajul școlii (P)
Momentul mult așteptat a sosit! Pornită inițial de la o viziune și o promisiune, noua clădire destinată extinderii Royal School in Transylvania este acum o realitate!
Clădirea CBC3 găzduiește, în corpuri cu intrări separate, grădinița recent înființată în cadrul ”Royal School”, clasele Reception, Year 1 și Year 2 (cumulând actualmente 31 de elevi), precum și liceul (clasele Year 10, Year 11, Year 12 și Year 13, reunind un număr de 24 de elevi).
Gândite, proiectate și construite cu grijă, pasiune și atenție la detalii, noile facilități sunt adaptate nevoilor specifice vârstei elevilor cărora li se adresează: în timp ce ursulețul Paddington, Pisicile Aristocrate, eroii din Cartea Junglei și leul Simba veghează cu zâmbete largi și pline de căldură asupra micuților de la grădiniță, elevii mai mari sunt transportați într-un mediu modern și tineresc, caracterizat de un design industrial care înglobează imagini arhitecturale tipic britanice.
Grădinița ”Royal School” oferă copiilor o suprafață interioară de 575 mp și este prevăzută cu o curte proprie împrejmuită, cu loc de joacă și o mică grădină de legume și plante aromatice (care urmează să se dezvolte și în urma proiectelor viitoare derulate chiar de copii), cumulând o arie totală de peste 600 mp, în așa fel încât toate măsurile de prevenire și siguranță în contextul COVID-19 să fie pe deplin respectate.
O sală de gimnastică, un tobogan interior, săli de clasă spațioase și tehnologii de ultimă generație, inclusiv un TV interactiv în fiecare clasă, completează tabloul noutăților pregătite de ”Royal School” pentru noul an școlar 2020-2021.
”Am așteptat cu nerăbdare să ne întâmpinăm elevii în noile săli luminoase, frumoase și pline de culoare, lăsându-ne purtați de imaginație și învățând confortabil, prin joacă”, spune președintele Fundației ”School for Europe”, Erika Hristea.
Corpul de clădire dedicat liceului se întinde pe o suprafață de 600 de mp și asigură spațiul suficient pentru patru săli mari de clasă, o sală de muzică și arte dramatice, un studio de dans și un laborator creativ, toate echipate cu cea mai nouă tehnologie. După mutarea claselor mai mari în noul spațiu care le este dedicat, clădirea principală a ”Royal School” asigură o suprafață totală de 1.320 mp (parter și etaj), de care se bucură acum grupurile din ciclul primar (clasele Year 3, Year 4, Year 5 și Year 6 - 64 elevi) și gimnazial (clasele Year 7, Year 8 și Year 9 - 41 de elevi). Elevii se pot bucura de o curte de 450 mp în fața clădirii și de o alta de 420 mp în spatele acesteia.
”Royal School in Transylvania este, cu adevărat, un proiect comunitar, născut din comunitate, pentru comunitate, urmând o a patra cale în educație. La aceasta au contribuit fondatorii, guvernatorii, profesorii, părinții, elevii și voluntarii inimoși din mediul internațional al Clujului, alături de care am dat startul unei noi ere a istoriei școlii noastre!”, a concluzionat Erika Hristea.
11 Comentarii
N-am auzit ca aceasta scoala "pentru comunitate" sa ofere ceva comunitatii noastre. Astfel de discursuri pompoase si sforaitoare sunt extrase, parca, din limba de lemn si din propaganda penibila a sovieticilor. Scoala multilateral dezvoltata care ne va duce pe inaltele culmi ale progresului. Sunt doar doua scoli internationale in Cluj, Transylvania… Citeste mai departe
@radukku: acri-s strugurii când nu ajung și eu. Și ce coorva e , urâta și grasa.
@radukku: e comunitatea alora cu mii de eur de dat pe an pt asa ceva, nu stim noi de astea
Cine e ,,royal" pe aici pe la noi prin comunitate?
Proasta este femeia asta! Daca este un "proiect comunitar, născut din comunitate, pentru comunitate", de ce ati mai pus "Royal..." in titlu, ca sa sara fraierii si prostimea cu Banu' ?... Evident!!
@medic: Decat sa spuna de 3 ori ,, cumunitar " ,mai bine spunea direct , comunism...
Proasta este femeia asta! Daca este un "proiect comunitar, născut din comunitate, pentru comunitate", de ce ati mai pus "Royal..." in titlu, ca sa sara fraierii si prostimea cu banu'?... Evident!!
5000 eur pe an, dupa aia mai vorbim.
@Mihai: Si tot la fel prosti ies, precum cei din Transporturi. Doar ca nu invata sa fumeze si sa bea la ore...
Puneti si voi niște desene cu soare in diferite configurații ca asa zisul popa martis si ziceti ca is desene cu flori.
facilitățâle astea cât âs de bun e mã nii mã?