Sambata 28 Septembrie

Salariul minim european a fost introdus în România! Iată ce sumă ar putea primi românii și când va intra legea în vigoare


Vești bune pentru români! Guvernul a anunțat că legea privind stabilirea salariilor minime europene a fost aprobată, ceea ce înseamnă că românii vor lua în curând mai mulți bani. 

După majorarea salariului minim pe economie ce va intra în vigoare de la 1 iulie, angajații români vor avea parte de o nouă majorare, datorită introducerii salariului minim european. 

Salariul minim european reprezintă o majorare semnificativă a veniturilor românilor. Există o modalitate fixă de calcul, respectiv 50-52% salariul mediu brut, plus alte sume adăugate în funcție de inflație sau rata de creștere a salariilor din România. Plus că se ține cont și de productivitate. 

Prin urmare, românii care lucrează pe salariul minim pe economie ar putea avea în cont de la 1 ianuarie 2025 undeva între 3.800 și 4.200 de lei. 

Introducem azi salariul minim european în România, în concordanță cu directiva europeană și după consultări cu partenerii sociali. Urmărim protejarea puterii de cumpărare, un câștig salarial mediu brut cât mai apropiat de 50% din salariul mediu net pe economie și raportarea la productivitatea muncii”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Comentarii Facebook