Duminica 8 Septembrie

Scumpiri peste scumpiri… Cât a ajuns să coste o înghețată?! Prețul te va face să-ți pui pofta în cui


Unul dintre cele mai căutate deserturi în perioada de vară este înghețata, fiind produsul ce te răcorește în zilele toride de vară, însă prețul acesteia a ajuns să fie unul de „lux”, specialiștii menționând că motivele pentru prețurile ridicate la înghețată sunt TVA-ul și acciza pe zahăr

Astfel, cei care doresc să se răcorească în această vară cu o înghețată vor scoate mai mulți bani din buzunar, desertul de sezon fiind în acest an mai scump cu aproximativ 4 lei, față de anii trecuți. Un cornet cu două arome costă 23 de lei și 33 de lei cel cu trei cupe. 

Avem și o variantă fără zahăr, la care TVA-ul a rămas la 9%. Pentru noi, cea mai mare problemă este restricționarea accesului în marile magazine ale comerțului modern. Creșterea prețurilor la energie și la carburanți înseamnă diminuarea profitabilității”, a spus Irina Filip, administrator fabrică de înghețată

Țara noastră se poziționează pe locul nouă în Uniunea Europeană la producția de înghețată. Românii consumă, în medie, 2,5 kilograme de înghețată pe an, în timp ce un italian mănâncă în jur de șase kilograme de înghețată pe an. 

Autoritățile din Milano au decis să implementeze o serie de măsuri stricte menite să îmbunătățească calitatea somnului locuitorilor și să reducă agitația vieții de noapte. Începând cu 17 mai, o ordonanță ar fi interzis vânzarea și consumul de alimente și băuturi de orice fel, inclusiv înghețată, alcoolice și nealcoolice, la pachet, până la ora 6 dimineața. Această decizie va rămâne în vigoare până pe 4 noiembrie și vizează specific cartierele cele mai frecventate pe timp de noapte.

Comentarii Facebook