Sambata 26 Octombrie

Se scumpește din nou pâinea. Câți bani vom scoate din buzunar pentru o franzelă


Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru pâine, scumpirile urmând să se producă treptat, până la sfârșitul lunii ianuarie 2025.  Produsele de panificație se vor scumpi între 3 și 5 %, iar unii producători merg mai departe și anunță că prețuril vor crește și cu 10%

Dacă o franzelă simplă ne costă în unele locuri chiar și 5 lei, o scumpire de 10% înseamnă că vom da în plus 50 de bani la fiecare produs.

Scumpirea va fi resimțită zilnic de toți românii. Potrivit unor statistici, fiecare român consumă lunar aproximativ 7 kilograme de pâine.

Scumpirile vin din cauza creșterii costurilor constante cu forța de muncă, utilități și transport. Mai mult, o altă problemă este costul materiei prime, informează antena3.ro. Prețul grâului alimentar este mai mare, chiar dacă prognozele scot în evidență că producția nu va scăderea în 2024 în România, chiar dacă a fost secetă.

Anul trecut, țara noastră a avut o producție de grâu de 9,635 milioane de tone. Pentru anul acesta cifrele nu au fost definitivate, dar, în perioada 1 iulie-8 septembrie, țara noastră a fost cel mai mare exportator de grâu moale din Uniunea Europeană, cu o cantitate de 1,72 milioane de tone.

Comentarii Facebook