Șoc pe piața energiei: Facturi mai mici pentru unii, scumpiri pentru alții! Află dacă ești printre câștigători sau pierzători!


După încetarea măsurilor de subvenţionare a preţurilor plătite pentru energia electrică, facturile ar putea să scadă sau să crească, în funcție de volumul de kilowaţi consumați pe lună, informează Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Astfel, e posibil ca după 1 aprilie 2025, facturile celor care cheltuie mai mult 300 de kilowaţi pe lună să scadă. În schimb, facturile celor care au consum mai mic de electricitate pot creşte.

„Noi ne dorim să fie un impact cât mai mic. Este posibil ca, pentru consumatorii cu un consum de peste 300 kilowatt oră pe lună să se ieftinească facturile ca urmare a ridicării acestor constrângeri din prezent.

Pentru cei care se încadrează la sub 100 de kilowatt oră pe lună, e adevărat că, fără măsuri de subvenţionare, de compensare a preţului, facturile ar putea să crească.

Şi atunci, tema noastră principală, şi lucrăm la o hotărâre de Guvern pentru un grup de lucru interministerial la nivelul Guvernului să definim foarte bine consumatorul vulnerabil din sectorul energetic şi acei români să primească un sprijin din partea statului astfel încât facturile lunare să fie suportabile”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit Observator.ro.

Noile măsuri îi vor subvenționa doar pe cei care într-adevăr nu își pot permite cheltuielile la electricitate transmite ministrul.

„Măsurile de după 1 aprilie vor trebui să subvenţioneze preţul la energie electrică şi gaze naturale pentru consumatorii cu adevărat vulnerabili, astfel încât să putem păstra un cost rezonabil.

Dacă în prezent un consumator de până la 100 kilowaţi oră pe lună are o factură la curent de 42-45 de lei, probabil că este un cost totuşi suportabil. Deci atât timp cât aceste facturi nu vor creşte, cred că ne vom fi făcut datoria”, a adăugat Sebastian Burduja.


Comentarii Facebook