Duminica 22 Decembrie

Stadionul Cluj Arena a intrat în faliment

 

Stadionul Cluj Arena a intrat în faliment au decis judecătorii de la Tribunalului Comercial Cluj, în ședința din 23 august.

 

Problema este cât se poate de simplă. Primăria Cluj-Napoca, forțată de lege, a solicitat plata impozitului pe construcție și s-a ajuns la o datorie de 15 milioane lei.

 

Banii ar fi fost achitați, dacă șefii Consiliului Județean din 2012 - 2015 ar fi decis ca suma recuperată din plata tva pe construcție să meargă spre plata acestui impozit. În schimb, banii, câteva milioane de euro, au intrat în bugetul general al județului și au fost cheltuiți, iar stadionul a rămas cu această datorie.

 

Șefii CJ Cluj de atunci, ca acționari la firma care controla stadionul, ar fi trebuit să prevadă necesitatea plății impozitelor și taxelor locale. De asemenea, și directorul stadionului, Radu Rațiu, are partea lui de vină pentru că nu a avertizat asupra acestui pericol. 

 

Lichidatorul desemnat acum de către instanța de judecată va trebui să găsească vinovații pentru această criză și să îi tragă la răspundere și imputarea prejudiciului. 

 

Stabileşte în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă conform art. 64 lit. a din Legea nr. 85/2014. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua notificările prevăzute de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014. Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua inventarierea bunurilor debitoarei, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conform art. 101 din Legea nr. 85/2014. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitoarei.

 

Dispune dizolvarea debitoarei SC C. A. SA. Dispune desemnarea administratorului special în vederea reprezentării intereselor asociaţilor. Dispune comunicarea prezentei instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, această din urmă obligaţie fiind în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu”, se arată în soluția instanței, conform site -ului muzicainstanțelor.ro.

 

Falimentul nu înseamnă că stadionul nu va mai putea fi folosit, ci va presupune salvarea acestuia. Lichidatorul va trebui să întocmească un plan de recuperare a acestor datorii într-o anumită perioadă de timp.

Comentarii Facebook