Stimulent inserție 2021. Câți bani primești dacă te întorci mai repede la serviciu din concediul de creștere copil
Stimulent inserție 2021. Câți bani primești dacă te întorci mai repede la serviciu din concediul de creștere copil. Majorarea anunțată. Vești bune pentru părinții care doresc să se întoarcă la muncă mai devreme de șase luni de la nașterea copilului! Stimulentul de reinserție crește semnificativ! Ce au anunțat oficialii Ministerului Muncii?
Stimulent inserție 2021. Câți bani primești dacă te întorci mai repede la serviciu din concediul de creștere copil
Ministerul Muncii a finalizat un proiect de ordonanță de urgență prin care se arată că părinții, care doresc să se întoarcă la locul de muncă înainte de șase luni de la nașterea copilului, vor primi un stimulent de inserție mai mare, astfel suma crește de la 650 de lei lunar la de 1.500 de lei.
Raluca Turcan a anunțat, într-o conferință de presă, că au fost finalizate două acte normative: un proiect de lege pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi care introduce posibilitatea ca cei cu vârsta de pensie îndeplinită să poată să opteze să muncească până la 70 de ani şi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care modificăm cadrul legal pentru concediul şi indemnizaţia lunară de creştere a copiilor, în sensul în care creştem stimulul de reinserţie pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de șase luni, acesta fiind în concediu de creştere a copilului.
Astfel, suma primită va ajunge la 1.500 de lei, faţă de 650 de lei cât era până acum. Ministrul Muncii speră că prin această măsură să ajute atât angajații, cât și angajatorii. De asemenea, speră ca părinții să revină mai repede la muncă, fiind sumă destul de consistentă și cu care părintele poate să apeleze la servicii specializate de creștere a copilului.
Stimulent inserție 2021. Ce prevede proiectul de ordonanță de urgență
Iată ce se arată în proiectul de OUG:
Art. 7 – (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie, după cum urmează:
a) în cuantum de 1500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
Stimulentul de reinserție este acordat părinților care revin mai repede la locul de muncă din concediul de creștere a copilului. Acest stimulent nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului și e nevoie de o cerere pentru ca părintele să îl poată primi.
De asemenea, este foarte important să știți că există obligația salariatului/salariatei, care intenționează să revină la locul de muncă pe durata în care are dreptul să beneficieze de concediu pentru creșterea copilului, de a informa angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte cu privire la reluarea raportului de muncă sau de serviciu. În cazul în care salariatul/salariata respectă obligația de mai sus, îi este interzis angajatorului să restricționeze accesul acestuia/acesteia la stimulentul de inserție.
5 Comentarii
O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus… Citeste mai departe
Măsură clar anti-familie. Ce fel de mamă și-ar părăsi copilul mic pentru 1,500 de Lei pentru a se întoarce pe plantație?
@ : pt ca copilul ala poate supraviețui și fără sa te uiți la el. Și la multi oricum sta cu bunicii ca mamele au treaba pe Instagram.
Și nicăieri în lume nu ai liber 2 ani, ia vezi la americani
@ : o USR-ista care mai face si politica . Ma indoiesc ca se va aproba o asemenea propunere.
@Mihai: de ce mai face copilul daca nici 6 luni nu poate sa-l ingrijeasca?