Duminica 8 Septembrie

Studentii clujeni au de cheltuiala doar intre 300 si 500 lei pe luna. Vezi care sunt cei mai instariti studenti romani

Un studiu care insumeaza cheltuielile facute de studentii din mai multe orase plaseaza pe primul loc in topul "cheltuitorilor" pe cei care urmeaza cursurile Universitatii de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti, informeaza Mediafax.

 

Acestia scot din buzunar, in medie, peste 700 de lei pe luna. Pe locul al doilea se afla constantenii de la Universitatea Maritima si Universitatea Ovidius care investesc in educatie sume intre 500 si 700 de lei.

 

In centrele universitare de traditie Cluj, Iasi si Timisoara media cheltuielilor se plaseaza intre 300 si 500 de lei, in timp ce pentru studiile in universitatile mai noi din Oradea, Alba Iulia, Sibiu, Baia Mare, Suceava, Galati se cheltuie in medie sub 300 de lei, potrivit studiului citat.

 

Cercetarea a fost facuta chiar de studenti (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania), pe baza a 20000 de raspunsuri date de către studenţii din 24 de universitati si demonstreaza faptul ca bursa nu mai este un venit care poate sa acopere cheltuielile necesare pe parcursul anului universitar.

 

 

Iata clasamentul complet al institutiilor analizate

 

1. Studenţi cu venituri lunare de peste 700 de lei: Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti

 

2. Studenţi cu venituri lunare cuprinse între 501 şi 700 de lei: Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea Maritimă din Constanţa

 

3. Studenţi cu venituri între 301 şi 500 de lei: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea "Politehnica" din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agrcole din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea de Medicină din Iaşi, Universitatea Tehnică din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea de Medicină din Timişoara.

 

4. Studenţi cu venituri lunare sub 300 de lei: Universitatea din Oradea, Universitatea "1 decembrie 1918" din Alba Iulia, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea de Nord din Baia Mare, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava şi Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Comentarii Facebook