”Sunt șocată!” - Ce reacție a avut o româncă stabilită în Irlanda de Nord după ce a văzut cât costă carnea în România
O româncă stabilită în străinătate a fost profund surprinsă de costul ridicat al cărnii în România, iar această realitate nu o afectează doar pe ea, ci și pe tot mai mulți români, în contextul creșterii prețurilor la alimente.
Creșterea prețurilor la alimente în România nu reprezintă doar un șoc pentru cei aflați în țară, ci și pentru compatrioții stabiliți în străinătate. Străinii, la rândul lor, sunt uimiți de nivelul prețurilor în țară. Guvernul și marile lanțuri de magazine au decis să prelungească plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază pentru încă două luni, până la finalul lunii martie.
Șase produse, introduse înainte de Crăciun, vor fi eliminate de pe lista alimentelor plafonate, iar printre acestea se numără cozonacul, smântâna cu 12% grăsime, bulionul de roșii, carnea tocată, drojdia și margarina. Aceste produse ar putea înregistra o creștere de preț de până la 10%. În schimb, se preconizează o scădere a prețului la unt și gem. De asemenea, se va reduce prețul la un produs deosebit de important pentru masa de Paște, respectiv carnea de miel.
Specialiștii atrag atenția că, pentru a evita pierderile, unii retaileri ajustează prețurile la alte produse pentru a-și maximiza profitul. Prețurile la detergenți și produsele de igienă au crescut deja, iar există posibilitatea ca și alte categorii de produse să înregistreze creșteri de preț.
În contextul majorărilor de prețuri, cetățenilor le este din ce în ce mai dificil să își procure alimente de bază, în special celor cu pensii reduse. Persoanele în vârstă se confruntă cu o situație dificilă, iar un localnic a declarat că majoritatea nu fac față creșterilor semnificative: „Au crescut foarte mult, iar pensiile noastre sunt atât de mici încât nu ne permitem”.
O altă româncă stabilită în Irlanda de Nord a subliniat că prețurile din România sunt mult prea ridicate pentru produsele alimentare: „Eu trăiesc în Irlanda de Nord. Acolo este altă viață, iar când am venit acasă, am rămas șocată de prețurile care sunt”. Întrebată dacă produsele alimentare sunt mai scumpe în România, aceasta a răspuns afirmativ: „Da, la carne, lactate”.
12 Comentarii
Străinătatea Nu Este Bună, Oamenii Trebuie Să Vină Acasă La Copiii Lor, Din România:
https://youtu.be/ZUGmuDYxgfw?si=j534fqDtYq3mYJZT
https://youtu.be/WGQnwdabpP4?si=crWyqClgdLVozLrc
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
E adevarat ca la multe produse alimentare preturile de la noi sunt aproape identice sau mai mari ca in tarile vestice. Dar cine a calatorit in tarile astea si a intrat intr-un supermarket stie ca la carne si mezeluri preturile de la noi sunt pe la 50-60% fata de cele de afara. Prin Austria, Elvetia, chiar si Anglia, am vazut ca preturile la carne si… Citeste mai departe
@Gogu: Socatele cumpara numai cel mai ieftin produs. Si in vest de obicei sunt si de astea ieftine, pentru reclama, ca-s relativ putini care le cumpara. La noi ar lua 80% din popor de alea si ar da faliment magazinul.
@Gogu: Laptele era mai scump la noi decat in vest, fiindca subventia in vest e mai mare.
@Gogu:
https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=8
daca-i buna, ii dau io niste carne sa molfaie irlandezei, sa se socheze de la ceva cu adevarat mare, ca preturile nu-s
@Hank Rearden: ... si urmata de o discutie in privat cu Team Lead-u, Project Manageru, etc
@Hank Rearden: ... rezulta discutie in privat cu Team Leadu, Project Manajeru, etc
... primu mesaj era cu sintaxa de rigoare dar o fost curatat de tot cu ceva regex sa nu strice html la div-u cu comentarii
Carnea de miel e deosebit de importanta. Atat de importanta incat mancam mai putin de un kil/pers in medie pe an. Propaganda pentru prosti.
Socatii astia cu cat cumpara kilul de sunca (tiroler speck, schwarzwalder schinken, etc.) unde au emigrat-? Dar branza mucegaita (roqurfort, etc)? Dar painea neagra?
Pai, aia produc, noi, dupa ce am distrus tot, acum importam.