Tinerii nu mai găsesc ceva „locuibil” nici cu 700 de euro în oraș: „Chiar atât de mare e lăcomia la Cluj, de nu poți să dai cu o mână de vopsea?”


Chiriile din Cluj-Napoca nu se ieftinesc. În ultimii ani, pe piața imobiliară din Cluj au apărut doar prețuri mai aberante. Considerat unul dintre cele mai scumpe orașe din România, Clujul continuă să fie un coșmar pentru studenți și tinerii profesioniști care încearcă să găsească locuințe decente la prețuri rezonabile.

„Sunt student în anul 3 și am zis să caut și eu o chirie mai decentă. Stăteam la 500 de euro cu alți 2 prieteni într-un apartament comunist în care eram inundați din 2 în 2 săptămâni. Acum am zis toți că punem bani și luăm ceva calumea, 700 de euro buget. Dar de unde, că acum la banii ăștia găsesc tot apartamentele comuniste. 

Chiar atât de mare e lăcomia la Cluj de nu poți băga 1000 de euro să mai dai jos din lemnele de pe pereți și să dai cu o mână de vopsea? Chiar atât de greu e să arunci mobila lu' mamaie să pui ceva locuibil? Efectiv, cu sub 1000 de euro pui o mobilă frumoasă de la Jysk și se poate sta decent. 

De unde atâta lăcomie și nesimțire??? La 700 de euro în București aș putea sta în apartament de lux în zonele studențești. Nicăieri în țară n-am mai văzut așa gunoaie de apartamente neîntreținute. Care-i faza cu posesorii de apartamente din Cluj, chiar nu le pasă de bunurile lor?”, a relatat un chiriaș, pe o rețea de socializare. 

Aceasta este doar una dintre multele plângeri legate de piața imobiliară din Cluj-Napoca, unde cererea mare și oferta limitată au dus la prețuri ridicate, fără ca proprietarii să investească în îmbunătățirea locuințelor. Chiriile exorbitante și condițiile precare rămân o problemă majoră pentru cei care aleg să locuiască în acest oraș universitar.

În perioada aprilie-iunie 2024, prețul mediu pentru o garsonieră oferită spre închiriat a fost de 350 de euro, 550 de euro pentru un apartament cu două camere și 650 de euro pentru un apartament cu trei camere, la Cluj. Zonele precum Mărăști, Gheorgheni și Zorilor sunt printre cele mai căutate, datorită proximității față de centrele universitare și de afaceri, arată o analiză imobiliare.ro.

Comentarii Facebook