Topul restaurantelor fast-food din Cluj, după cifra de afaceri! Rosa, Big Belly sau Grande Pizza? - FOTO
Apetența clujenilor pentru produsele de tip fast-food este uriașă, trendul fiind crescător. Livrările la domiciliu au dezvoltat extrem de mult această industrie, care era limitată uneori chiar și din cauza comodității clienților. Acum, cu o simplă comandă, un livrator îți aduce la ușă în circa 20 - 30 de minute orice își dorește sufletul.
Așa se face că un top al firmelor cu cele mai mari cifre de afaceri din domeniul fast-food este relevant. Rosa este pe primul loc, având, în ultimii 2 ani, o creștere explozivă a numărului de spații.
Cifra de afaceri anul 2022, conform bilanturi depuse.
1. Rosa - cifră de afaceri de 22.591.723 de lei și 61 de angajați
Rosa funcționează în locații fizice, având 8 restaurante, dar si livrari in sistem delivery, în Cluj-Napoca și în Florești. Rosa are o expansiune fulminantă în ultimii 3 ani, cu noile locații deschise ajungând să acopere cele mai intens circulate zone din Cluj. Unele surse spun că va mai deschide o locație, într-o altă localitate din județul Cluj.
”Calitatea serviciilor și a ingredientelor, rețetele excepționale, dar si prețurile foarte atractive ne deosebesc. În acest an urmarim consolidarea pe piața si creșterea numărului de clienți. Pană la sfarsitul anului 2023 estimăm venituri de aprox. 7 milioane de euro, pe grupul nostru de firme, ceea ce inseamna peste 1 milion de shaorma servite sau comandate de la locațiile noastre - inedit pentru un brand local, așadar vom fi lideri detașați pe piața QSR food și delivery. Tot în acest an, pregătim deschiderea unei noi locații, iar in 2024 vom veni cu un concept de Drive Thru, într-o zona foarte atractivă”, a declarat Bashar Molhem, CEO Rosa, consilier județean PNL, puternic susținut de liderii PNL Cluj, locațiile Rosa fiind singurele deschise nestingherit în perioada pandemiei Covid-19 fix în centrul orașului, având cozi infernale, fără ca nimeni sa ia vreo masura, în condițiile în care piața Horeca era strict interzis sa functioneze.
Întrebat cu privire la perioada din pandemie, acesta a răspuns, ușor arogant: ”Nu-mi aduc aminte rezultatele financiare din acei ani, am fost axați pe platformele de livrari. Era cerere din partea clienților și am ținut deschis la fereastră ca toată lumea”, a spus acesta.
2. Big Belly - cifră de afaceri de 21.840.660 lei și 80 de angajați
Locul al doilea în top este ocupat de Big Belly. Firma care administrează restaurantul a avut o cifră de afaceri de 21.840.660 lei și un număr de 80 de angajați. Administratorul locației de pe Calea Mănăștur este Raul Banciu, furios pe cei de la Protecția Consumatorilor pentru amenda aplicată lunile trecute.
Locația este preferată de tineri, care nu alte opțiuni în Plopilor, pe Calea Florești sau Calea Mănăștur si in special livrari la domiciliu, avand o flota de peste 15 masini.
3. Marhaba Lebanese – Cifră de afaceri de 15.577.414 de lei și un număr de 35 de angajați
Restaurantul funcționează atât în system delivery, cât și cu servire la masa. Premiați de Bolt Food, la categoria ‘’Treat Yourself’’, este printre puținele restaurante cu specific oriental din Cluj.
Dacă tot am pomenit de problemele din pandemie. Acest local a avut mari probleme, pentru că funcționa la interior, deși acest lucru era interzis. În prezent, este apreciat pentru investiția în spațiul interior, fiind preferat în special de cei care vizitează orașul și vor ceva diferit.
4. Tokyo Japanese - cifră de afaceri de 13 530 429 de lei și 86 de angajați
Acest restaurant funcționează în sistem delivery și locații fizic în Hasdeu, Vivo, Iulius, și este pe piață din 2007.
5. Grande Pizza – 13.392.739 de lei și 57 de angajați
Firma funcționează exclusive în sistem de delivery - livrari la domiciliu, cu comenzile cu preluare directă sau exclusiv prin aplicația Tazz. Aceștia au un contract generos de exclusivitate cu Tazz. Grande Pizza este prezentă pe piață din anul 2015.
6. Expres Chef - cifră de afaceri de 8.886.048 de lei și 41 de angajați
Firma lucrează exclusiv în sistem delivery/livrari la domiciliu, cu comenzi telefonice și prin aplicația Tazz. Expres chef are o vechime pe piață de 13 ani.
Cifrele de afaceri au fost preluate de pe site-ul Ministerului Finanțelor
Majoritatea celor prezenți in top operează pe mai multe societăți comerciale, datele fiind preluate din site-ul ministerului finanțelor, iar veridicitatea cifrelor a fost asumată de administratorii societăților.
Am inclus locațiile care se bazează preponderent pe delivery si take away și nu au fost luate în calcul restaurantele a la carte. Unii operatori care ar fi putut fi luați în calcul nu au fost incluși din cauza lipsei datelor financiar pentru anul 2022.
14 Comentarii
Express Chef, Big Belly si Grande sunt singurii din lista care nu au locatii fizice de fapt. Si dintre cei 3, doar la express chef e mai transparenta treaba, stii cine sunt oamenii, cum arata bucatariile, cum se gateste mancarea. La restul mergi la locatie si cat de cat iti faci o idee, dar daca e doar delivery, prefer sa vad cine imi gateste, unde… Citeste mai departe
transilvanya stakehouse e peste rosa
De la big belly am luat pizza cu bacon stricat pe ea, nu mai iau veci de la ei.
Cel mai bun fast fud din Cluj ii transilvanya Stechaus, clar!
Dupa ce am mancat la rosa am ajuns la spital, nu multumes. Probabil este un articol platit avand in vedere ca a fost pe tiktok in topul celor mai rele restaurante
Si patronii automat își cumpără X6, GLE sa aiba unde sa își ascundă coytzele ca de investit in utilaje si oameni pas, noroc ca vin in fiecare an alti proști in oras
Am mancat in shaormeriile Rosa. Uneori foarte bine, alteori impresie proasta. Aici ma refer la calitatea shawormei. Depinde cand o cumperi. Daca mergi dimineata pana pe la ora 12 risti sa cumperi ceva facu zilele anterioare. Carnea ultrauscata (noroc cu maioneza).Uneori mergeam dupa amiaza, iar calitatea era una foarte buna. Totul proaspat.
@Flo: Domnule Florin va așteptăm dimineata fie la restaurantul nostru de la Sora, fie la restaurantul de la Minerva din Manastur sa degustați doua shaworma din partea noastră. La final va rugam sa ne împărtășiți calitatea și gustul acestora.
@Flo: dimineata e la rotisor teapa de carne ramasa de aseara, congelata peste noapte
La Rosa e cea mai rea shaorma in toate locatiile.
clar ultima, singura la care poți prinde ceva comestibil.
@Din ce ați enumerat...:
Mâncă clujenii uleiuri si aluat până le crapă capul! Tinerii sunt în limbă după Rosa, măcar sosurile sunt ceva de îți bati copiii!