Vineri 22 Noiembrie

Turnul din Mănăștur are prețuri cât două apartamente pe malul mării, în Dubai


Turnul de 25 de etaje din Mănăștur are prețuri amețitoare pentru oamenii de rând, chiar și cei cu salarii mari, de 2.000 - 3.000 de euro. S-a ajuns ca pentru un apartament la etajul 22/25 să se ceară prețul de 195 de mii de euro.

Suprafața apartamentului în cauză este generoasă, 95 de metri pătrați utili (120 mp suprafața desfășurată), dar totuși este mult prea mult pentru buzunarul clujenilor. Oricum, piața va fi cea care va stabili, acesta nefiind cel mai scump apartament de pe piață. Spre exemplu, apartamentele din blocul semilună, din cartierul Plopilor, ajung lejer la 200.000 de euro.

Prin comparație, Clujul a devenit mai scump decât Dubaiul, unde un apartament a fost cumpărat recent de un clujean, a cărui identitate nu o vom dezvălui cu 90.000 de euro.  Este vorba despre un apartament cu vedere la mare, piscină pe acoperiș, pentru care constructorii arabi au cerut inițial 250.000 de euro, dar în urma negocierii s-a ajuns la un preț mult mai mic.

Agenții imobiliari spun că produsele bune se vând ca ”pâinea caldă”

Agenții imobiliari consultați de Știri de Cluj spun că o astfel de negociere în Cluj este imposibilă, constructorii sau proprietarii de imobile din Cluj nefiind deschiși la o negociere mai mare de 5%.  

În primul rând nu se negociază mai mult în Cluj-Napoca pentru că nu sunt multe produse bune. La proprietățile mai bune nu stă nimeni să negocieze, iar unde calitatea este mai slabă, la apartamente care sunt la parter și ultimul etaj, negocierea poate fi mai mare. Media, în Cluj-Napoca, este până în 5% , iar la unele proprietăți merge spre 10%, în cazuri excepționale. Nu am auzit de o negociere de 50%. 

Negocierile depind și de zona de care vorbim. Dacă apare un apartamente pe zone precum Titulescu sau Plopilor, fiind cerere foarte mare, nu este marjă de negociere. Acestea se vând pe loc. La fel și în proiectele imobiliare bine situate, care se dau din stare de construcție.  

Alt exemplu, ar fi zona de case din Andrei Mureșanu, unde nu există ofertă de vânzare sub 400.000 de euro, pentru că nu sunt fizic case scoase la vânzare. Cei care vor casă acolo cumpără repede. De multe ori nici ies pe piață casele, pentru că se cumpără direct. Un vecin aduce cumpărătorul și se rezolvă repede. 

Dacă îmi dai zece case la 450.000 de mii de euro în Andrei Mureșanu, le vând în 10 zile. Nu sunt case de vânzare nici în Grigorescu.

În privința apartamentelor, cererea este foarte mari și oferta este mică pentru produsele bune, care se vând în stare de proiect, în special cele bine situate, care au orientare sudică, etaj intermediar”, ne-a declarat un expert imobiliar.

Comentarii Facebook