TVA -ul la carne ar putea să scadă la 9%
TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, și în ceea ce privește produsele din carne, a declarat miercuri secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.
”Probabil că sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de TVA redus, dar este foarte important modul în care efectuăm controlul şi măsurile pe care le luăm pentru reducerea evaziunii în domeniul produselor de panificaţie. Decizia viitoare privind reducerea TVA şi la alte produse alimentare depinde de succesul măsurii în domeniul pâinii, de reducerea evaziunii şi veniturile bugetare”, a spus Achim Irimescu, la Forumul Investitorilor Autohtoni.
Ministrul a spus că sunt mari probleme cu producția la negru. ”Din cifrele noastre reiese că situaţia este destul de gravă. După creşterea TVA la 24% subit au dispărut zeci de mii de tone de carne şi produse de carne, care cel mai probabil s-au dus în economia subterană. Circa 71.000 de tone de carne de porc au dispărut în economia subterană în 2011-2012”, a spus Irimescu, conform Mediafax.
Evaziunea pe TVA în domeniul cărnii şi produselor din carne a fost în 2011 de 230 milioane de euro.
0 Comentarii