UBB Cluj cumpără Hotelul Opera Plaza, pentru Facultatea de Drept din Cluj. Hotelul e pe ruina Fabricii Feleacul


UBB Cluj cumpără Hotelul Opera Plaza, cinci stele - Hotelul Opera Plaza ar urma să fie cumpărat de UBB Cluj, dacă Ministerul Educației își va da acordul. 

Senatul UBB Cluj a decis în ședința de luni, 15 martie, alocarea sumei de 44 de milioane de lei pentru a fi cumpărat Hotelul Opera Plaza, a declarat președintele Senatului UBB Cluj, Florin Streteanu.

Hotărârea a fost adoptată de Senatul UBB în ședința de luni, 15 martie. E un prim pas în acest proces, pentru că avem nevoie de aprobare din partea ministerului Educației, iar apoi va urma tot procesul de realizare a actelor. 

Pentru Facultatea de Drept ar fi o achiziție foarte importantă. Clădirea răspunde unei nevoi de spațiu, pe care o are această facultate. Raportat la numărul de studenți pe care îl are Facultatea de Drept stăm cel mai rău din țară. Avem nevoie de mai mult spațiu și avem nevoie de amfiteatre. Acest hotel se pretează exact pentru așa ceva, pentru amfiteatre mari. Anul întâi face cursurile la Facultatea de Chimie, iar acest lucru nu este în regulă”, a declarat președintele Senatului UBB Cluj, Florin Streteanu.

Facultățile de Matematică, Teatru și Psihologie au nevoie de spații

Acesta a mai precizat că sunt și alte facultăți care au nevoie de achiziții sau construcții de spații. ”Practic avem nevoie de spațiu pentru Facultatea de Matematică, Teatru și Psihologie. La Facultatea de Matematică este în lucru sediul de lângă Radio Cluj, dar sunt analizate și alte variante. Pentru Facultatea de Teatru avem nevoie de spații speciale, probabil că și acolo va trebui să construim. La nivelul UBB Cluj există o strategie complexă de extindere. Vrem să profităm de această perioadă pentru a ne dezvolta și a primi studenții”, a mai spus președintele Senatului UBB Cluj, Florin Streteanu.

Hotelul Opera Plaza a fost amenajat în clădirea fostei fabrici Fealeacul

Hotelul este deținut acum de omul de afaceri clujean, Călin Buzoianu. Fratele acestuia, Octavian Buzonianu, a explicat pentru Știri de Cluj, în campania electorală din 2016, pentru funcția de primar al Clujului, cum a intrat în posesia fostului brand Feleacul, preluat la începutul anilor 2000.

Eu am cumpărat acțiunile Feleacu pe o lichidare de la bancă. Am cumpărat practic un faliment. Dacă discutăm despre ceea ce însemna Feleacul anilor 1990, e una, dar dacă discutăm despre momentul în care am achiziționat eu acțiunile, este deja un alt subiect. Era un faliment! Nu mai producea și ne-am chinuit împreună cu fratele meu și ceilalți acționari, după ce am preluat fabrica unde mai erau 100 de oameni, și am încercat să relansăm producția. Era imposibil pentru că pierderea pieței nu mai era deloc posibil de recuperat și făcea ineficientă activitatea.

Am căutat o soluție prin care să nu distrugem. Am căutat un producător, care avea produse complementare și care ar fi putut să preia și să ducă mai departe cât de cât elementele care mai existau. Azi se fabrică și pufarine și halvaua, le găsiți în magazin. E adevărat că sunt fabricate de alt producător. Asta e economia modernă. Nu putem să stăm închistați în tiparele anilor 70”, a afirmat Octavian Buzoianu, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

Octavian Buzoianu a explicat de ce a murit brandul Feleacul și cum a fost folosit terenul



Comentarii Facebook