Un aliment de bază se va scumpi! Majoritatea românilor îl consumă la fiecare masă/Producătorii dau vina pe vreme


Nu este deloc secret că majoritatea românilor consumă zilnic pâine. Producătorii avertizează însă ca, pentru acest aliment de bază, oamenii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare. 

Cei care dețin firme de panificație susțin că prețul materiei prime va crește din cauza secetei care a afectat culturile de grâu, porumb și floarea soarelui.

Momentan, prețul grâului este similar cu cel de anul trecut. O tonă de grâu costă 212,05 euro ( 215 euro/tonă în 2023) iar o tonă de porumb 191 euro (187 euro/tonă anul trecut), însă producătorii preconizează scumpiri.

Nu este încă clar cu cât se gândesc să ridice prețurile, însă cei care produc pâine cred că ar  putea fi grav afectați.

,,În următoarea perioadă se anunță foarte mari majorări a materiei prime și vom fi nevoiți și noi să ridicăm prețul. Consider că volumul de vânzări va fi influențat, anticipăm cu cel putin 15% vânzările vor fi mai mici”, a declarat Constantin Zaharia, managerul unei firme de panificație, potrivit realitatea.net.

Producătorii menționează că și-au diversificat produsele pentru a răspunde mai bine la cererile clienților, însă dacă își vor ridica prețurile se tem să rămână cu produsele de specialitate pe rafturi. 


Comentarii Facebook