Un milionar discret din Cluj cumpără o bucată din gigantul Telekom România. Consiliul Concurenței analizează tranzacția


Milionarul clujean Gheorghe Adrian Tomșa dorește să achiziționeze o parte din Telekom Romania Mobile Communication SA. Cu toate acestea, nu va cumpăra și partea care va fi preluată de Digi România SA. În prezent, Consiliul Concurenței analizează toate datele pentru a stabili dacă tranzacția poate fi finalizată cu succes. Cu această ocazie, instituția a emis un comunicat prin care a anunțat intenția omului de afaceri.

Acționarul majoritar de la  compania Clever Media vrea să preia de la Telekom Romania Mobile Communications SA întreaga rețea radio cu toate turnurile și echipamentele și contractele cu clienții de tip pre-paid. Nu dorește să se bage peste partea care va ajunge la Digi România. Nu este de mirare că a luat această decizie, din moment ce are o relație destul de bună cu Zoltan Teszari, patronul firmei de televiziune, telecomunicații, internet.

tomsa.jpg

Potrivit Legii concurenței (nr. 21/1996), Consiliul Concurenței trebuie să analizeze intenția comunicată de milionarul clujean. Va fi evaluată pentru a vedea compatibilitatea cu mediul concurențial normal și abia ulterior îi va transmite decizia lui Gheorghe Adrian Tomșa.

În urmă cu un an, patronul Prima TV a cumpărat și Vața Băi, una dintre cele mai căutate stațiuni cu apă termală din România. Locul este celebru pentru calitățile sale terapeutice. Vreme de mai bine de un deceniu, a stat închis, dar Gheorghe Adrian Tomșa l-a readus la viață în iulie 2023, scrie bugetul.ro.

Comentarii Facebook