Un nou cartier rezidențial URIAȘ în Cluj-Napoca! Proiectul propune peste 100 de construcții pe aproape 10 hectare / Unde va fi amplasat


Un cartier rezidențial de mari dimensiuni se va construi pe strada Odobești, din Cluj-Napoca, potrivit unui proiect de urbanizare.

Conform documentației, majoritatea loturilor sunt destinate construirii de case cu parter și etaj sau parter și mansardă, însă există și câteva parcele pe care ar urma să se ridice imobile cu două etaje și mansardă, potrivit media9.

Proiectul va cuprinde 133 de loturi destinate construcțiilor de locuințe individuale și semicolective, care vor fi construite pe o suprafață de 95.137,82 mp.

Crearea unui ansamblu rezidențial de densitate mică, care va avea și spații verzi și facilități moderne pentru circulația auto și pietonală, sunt printre principalele obiective ale acestui proiect. Aproximativ 64,27% din teren este destinat construcțiilor de locuințe, în timp ce 9,48% va fi ocupat de spații verzi accesibile publicului. Proiectul prevede, de asemenea, modernizarea și extinderea străzii Odobești, o arteră principală de acces în zonă, care va fi lărgită la un profil de 16 metri, mai notează sursa citată anterior.

Proiectul cuprinde, din punct de vedere al infrastructurii, rezolvarea problemelor legate de  trotuarele inexistente și drumurile subdimensionate. Planul mai cuprinde și amenajarea unor parcări și drumuri adecvate în conformitate cu construcția care ar urma să apară.

media-9.png

Sursă FOTO: Media 9.

Comentarii Facebook