Un parc URIAȘ va apărea în Cluj-Napoca. Va lega zonele verzi din alte două parcuri și va asigura spațiu verde până la Someș!
Un proiect ambițios de regenerare urbană din Cluj-Napoca, care va include și un parc impresionant de 52.000 de metri pătrați, a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat de România Property Cluj. Potrivit managerului Rivus, Sorin Guttman, acesta va oferi o legătură directă cu Someșul și va conecta parcurile existente din zonă, precum Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura.
„Practic, proiectăm un parc peste 52.000 de metri pătrați care asigură deschiderea proiectului către Someș, lucru care astăzi nu este posibil și, de asemenea, la modul în care este poziționat, va asigura legătura între parcurile realizate de către municipalitate, Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura,” a declarat Sorin Guttman, managerul RIVUS.
Proiectul din zona fostei platforme Carbochim, realizat printr-un parteneriat între Iulius Group și Atterbury Europe, presupune o investiție de peste 500 de milioane de euro și va integra multiple funcțiuni, inclusiv retail, birouri, un centru cultural, spații de divertisment și funcțiuni medicale. De asemenea, va include aproximativ 2,2 hectare de spații verzi suplimentare, extinse pe fațade și acoperișuri, pentru a reduce amprenta de carbon.
„Având în vedere conceptul de sustenabilitate, vă spun că din perioada de proiectare ne-am gândit să continuăm această suprafață sau aceste zone verzi, atât pe fațade, cât și pe acoperiș. Ele sunt circa 2,2 hectare suplimentare de spațiu verde. Spun spațiu verde, nu parc, pentru că sunt pe zone construite,” a subliniat Guttman.
În prezent, proiectul Rivus se află în etapa de avizare pentru obținerea autorizațiilor de construire, iar lucrările de demolare a construcțiilor vechi sunt aproape de finalizare. Se estimează că lucrările de construcție vor începe efectiv în trimestrul doi din 2025, cu un termen de finalizare de aproximativ trei ani.
„Din punctul nostru de vedere, au început lucrările pentru că acolo există o zonă construită protejată, așa cum se specifică în Planul Urbanistic General. Acolo sunt două clădiri pe care le păstrăm, le reabilităm și urmează să le reconvertim. Este fosta clădire administrativă de la Carbochim, care va fi reconvertită într-un spațiu HoReCa și Office,” a explicat managerul RIVUS.
Pe lângă aspectele de sustenabilitate, Guttman a menționat și importanța diversității funcțiunilor proiectului. „Diversitatea impune un concept sau o identificare ca un concept multifuncțional și, intrând în detalii, ceea ce proiectăm astăzi are undeva la 145.000 de metri pătrați închiriabili în tot proiectul, cu 125.000 mp în corpul principal. Vorbim de funcțiuni de retail, de office, funcțiuni culturale în premieră pentru o astfel de dezvoltare,” a adăugat el.
Acest parc și complexul în ansamblu promit să transforme peisajul urban din Cluj-Napoca, aducând un impact semnificativ asupra comunității și mediului înconjurător.
25 Comentarii
.
MINCIUNI!!!!
Dacă o să fie așa mare, ca cel de lângă Iulius, unde sunt 3 copaci și un lac….
Sa și-l facă chipiu pe capul mic!
Abia așteaptă frații ...Caragiale e pe terminate (parcul) TRAI pe MĂLAI .
Peste 50 % din locuitori acestui oras, abia o duc de pe o zi pe alta si voi numa proiecte grandioase aveti in cap. Rusine!
Aveti ce votati!
@Gopo: Cand n-ai bani de o garsoniera, mergi la mall, ca e gratis.
.
@Decat relicva aia Carbochim mai bine mall…astia cu jalea sa jeleasca in continuare…proiectul merge inainte: proiectul merge înainte , și peste 50 de ani va fi tot la stadiul de "proiect".când se va finaliza:imediat după metrou , tren metropolitan și spital regional , adică niciodată.
@Decat relicva aia Carbochim mai bine mall…astia cu jalea sa jeleasca in continuare…proiectul merge inainte: problema nu e acel mall, problema sunt cele 5000 de apartamente asociate, pe cateva hectare va aparea un ansablu in care vei putea muta tot Huedinul, si asta va avea impact la trafic, supraaglomerare si va scadea calitatea vieti in orasul si… Citeste mai departe
@Decat relicva aia Carbochim mai bine mall…astia cu jalea sa jeleasca in continuare…proiectul merge inainte: "la vremuri noi, tot noi!" "construiti tovarasi construiti"
Alt ghetou.....își așteaptă viniturile .....La ce le trebuie parc când ei nu au fost obișnuiți cu wc în casă
@Karl von Brukenthal :
@Karl von Brukenthal :
SE FACE MALL!!! REPETATI DUPA MINE, MALL!!
SE NUMESTE NOUL IULIUS, CUM REFUZA SA IL NUMEASCA. ACUM PROBLEMA E CE SE INTAMPLA CU VECHIUL IULIUS, ajunge o epava in oras
Cat luati pe reclama mascara gunoaie de cluj
@Zanga: stau in genunchi sa curga mierea de la iulius de oricare ori se cere
Va aparea o plua. Va ramane si asta in randari, iar in locul vor ramen doar blocuri
Bai RIVUS, tu ce nu intelegi...aici la Cluj nu ne mai trebuie dezvoltare suplimentara, nici modernizare, nici optimizare...deci absolut NIMIC nu ne mai trebuie ca ne sufocam de atata aglomeratie in orasul asta medieval inghesuit...nu putem ajunge metropola, megalopolisul de 1.000.000 de locuitori pe care il viseaza Boc pentru ca infrastructura nu mai… Citeste mai departe
Hai să vă spun ceva din interiorul urbanismului. Orice parc făcut dă drumul la construirea unui ansambluri de locuințe sau și birouri. Deci 1mp verde egal 1mp betoane. Urmăriți un pic și voi. Doar că blocul face mai mult CO2 decât poate produce un parc de aceeași suprafață. Deci nu e pentru voi parcul cetățenilor. OSĂ mă gândesc și la voi din ceruri.
@OSĂ: Intre blocurile din Manastur sunt mai muti metri patrati de verdeata decat de blocuri. Asa ca tot Manasturul e un parc urias. Trebuie bagat ca parc macar in statistica.
In poza se vede o cladire cu etaje, nu parc. Un parc la fel ca blocurile din Manastur.
@x: Daca citesti articoluu te minunezi cat de darnic e patronul de cumpara 5 hectare de teren in mijlocul Clujului, unde e 20 milioane de euro hectarul, sa-l faca parc. Apoi te uiti la poza si vezi ca e parc ca Manasturul.
Acolo e mai ieftin hectarul decat in parcul din Zorilor?