Vineri 20 Septembrie

Un restaurant emblematic al Clujului se închide după 16 ani! Creșterea prețurilor și criza forței de muncă și-au spus cuvântul


Lacăt pe cel mai celebru restaurant al Clujului, Baracca, se închide după 16 ani. Criza forţei de muncă şi creşterea preţurilor au făcut din fine dining o misiune imposibilă. Mai mult decât atât, un alt factor care a dus la această mişcare îl reprezintă și comportamentul noilor generaţii, care se pare că nu îşi doresc prea multă sofisticare în relaţia lor cu mâncarea.

„Acum 16 ani, am început ceva despre care nu credeam că va deveni ceea ce este acum, Baracca. L-am văzut înflorind prin ochii mei, dar cel mai important, prin privirea clienților noștri, cărora le mulțumesc pentru că au crezut în acest proiect încă de la început. În timp ce am crescut ca restaurant, am crescut și ca familie, de-a lungul anilor Baracca a reușit să dobândească cea mai pasionată, talentată și muncitoare echipă pe care aș putea-o cere vreodată. 

Toți acești oameni m-au ajutat să-mi transform visul în realitate, ceva pentru care voi fi mereu recunoscătoare. Momentele pe care acest loc ne-a permis să trăim împreună sunt cele pe care le vom prețui pentru totdeauna. Totuși, după mulți ani de creștere, am început să recunosc că nu ne mai rămâne spațiu pentru a face acest lucru, asta m-a condus la decizia de a încheia definitiv această poveste. 

Restaurantul va fi închis definitiv începând cu data de 12 august. Prin urmare, toți cei care ar dori să retrăiască această experiență pentru ultima dată sunt invitați să o facă. În sfârșit, mulțumesc din nou tuturor celor care au crezut în acest proiect la fel de mult ca și mine, acești ani trecuți au fost de neuitat”, a anunțat Maria Dunca, proprietara localului care a obținut, ani la rând, titlul de cel mai bun din România.

Cu toate că Baracca era un restaurant foarte bine cotat la nivel național și frecventat de multe personalități, inclusiv internaționale, a fost afectat puternic în perioada pandemiei și nu a reușit să se redreseze nici ulterior.

Comentarii Facebook