Un restaurant emblematic al Clujului se închide după 16 ani! Creșterea prețurilor și criza forței de muncă și-au spus cuvântul
Lacăt pe cel mai celebru restaurant al Clujului, Baracca, se închide după 16 ani. Criza forţei de muncă şi creşterea preţurilor au făcut din fine dining o misiune imposibilă. Mai mult decât atât, un alt factor care a dus la această mişcare îl reprezintă și comportamentul noilor generaţii, care se pare că nu îşi doresc prea multă sofisticare în relaţia lor cu mâncarea.
„Acum 16 ani, am început ceva despre care nu credeam că va deveni ceea ce este acum, Baracca. L-am văzut înflorind prin ochii mei, dar cel mai important, prin privirea clienților noștri, cărora le mulțumesc pentru că au crezut în acest proiect încă de la început. În timp ce am crescut ca restaurant, am crescut și ca familie, de-a lungul anilor Baracca a reușit să dobândească cea mai pasionată, talentată și muncitoare echipă pe care aș putea-o cere vreodată.
Toți acești oameni m-au ajutat să-mi transform visul în realitate, ceva pentru care voi fi mereu recunoscătoare. Momentele pe care acest loc ne-a permis să trăim împreună sunt cele pe care le vom prețui pentru totdeauna. Totuși, după mulți ani de creștere, am început să recunosc că nu ne mai rămâne spațiu pentru a face acest lucru, asta m-a condus la decizia de a încheia definitiv această poveste.
Restaurantul va fi închis definitiv începând cu data de 12 august. Prin urmare, toți cei care ar dori să retrăiască această experiență pentru ultima dată sunt invitați să o facă. În sfârșit, mulțumesc din nou tuturor celor care au crezut în acest proiect la fel de mult ca și mine, acești ani trecuți au fost de neuitat”, a anunțat Maria Dunca, proprietara localului care a obținut, ani la rând, titlul de cel mai bun din România.
Cu toate că Baracca era un restaurant foarte bine cotat la nivel național și frecventat de multe personalități, inclusiv internaționale, a fost afectat puternic în perioada pandemiei și nu a reușit să se redreseze nici ulterior.
32 Comentarii
Prețuri nesimțite, nejustificate... sper sa urmeze alte falimente in Cluj-Napoca. Sa ceri pe un fel de mâncare in România, mai mult de 30-40 lei se numește jecmăneală. La fel, mai mult de 8-10 lei pe o cafea, limonada etc. Noroc ca inca sunt mulți fraieri, dar poate criza ce va urma va regla multe aspecte.
@Dexter: 25 lei o salata cu cepa (jumate) si o rosie la Dáutore
@bulisor:
Pe alte situri scrie, ca Baraca se inchide din lipsa de clienti. Ca deschiderea pietonalei de pe Universitatii le inchide afacerea de baraca, ca lumea vrea la terasa si in baraca nu au asa ceva. Ar fi fost util, ca jurnalistii sa faca o investigatie minima(sa deie batar un telefon) dar na, e mai comod sa arunce o stire nedocumentata
@Geo: documentare si stiri de cluj in aceeasi propozitie? buna gluma.
sunt destule shaormerii sa-l inlocuiasca
Du te acasa fetito
HA HA...ce mani****re..ALOOOO..a dat faliment datorită managementului defectuos......ce mare scofala..dacă tipa nu le are cuadministrarea........ca se câștigă mai bine în IMOBILIARE......NU?????!!
Azi am mâncat acolo, se fac și desfac încă multe. Abia încep afacerile adevărate. Preluăm fără drept tot ce ne convine, facem să dispară incomod îi și cei ce nu-s cu noi.
Vai de mine!
Rușine clujenilor că au lăsat un așa loc de calitate să se închidă în loc să îl susțină. O să ajungem în Cluj să avem ca și cel mai fine dinning restaurant La Miștic din Piața Mărăști. Popor de needucați.
@Lulu Cluj: Bai caisa, la Milano in centru poti bea o cafea cu UN EURO. Spune-mi in Cluj unde morti poti bea o cafea cu un euro? Cred ca nici in birtu' garii !
@Lulu Cluj: am niste rosi si castraveti le donez pt a salva baraca!
Serios, „fine dining”, acolo? Odată intrat acolo îți creștea nivelul de durere percepută la: vederea prețurilor, porțiilor, gustului, lipsa unei comunicări eficiente cu personalul și, implicit, la final, îți trecea starea de bine.
Era scump si atat. Mancare mediocra. Dar na multi tre sa isi justifice de ce mancau acolo si o sa zica ca wow era cel mai bun. Sa isi revina odata toti patronii de restaurante, mai ales pe centru, cu preturi de 45 lei pentru o paine cu ou si leguma.
ce criză a forței de muncă? mi-am trimis cv-ul anul ăsta de peste 150 de ori, nu sună nici dracu. asta e mani****re, tot ei cu ifose.
Era corespunzător ca și fitze și preturi, dar avea un vibe jalnic.
Daca n.ai ce face cu banii si/ nu iti permite timpul sa.ti gatesti acasa,DA, mananci in oras, altfel, trebuie sa fi tare proat sa dai banii pe mancare. Pe langa ca e scumpa, nici nu sti cine cum si cu ce ingrediente iti gateste.
Sfat, daca mancati in oras evitati tot ce e picant. Condimentat bine iti poate pune si un rah@at in farfurie!
Preturile exorbitante in raport cu ceilalti si-au spus cuvantul ..
Divorteaza Dunca acum ca e mare imobiliar si nu mai baga bani in restaurant?
BARACCA FOOD DESIGN SRL
net profit 2023 112.828 EUR
net profit 2022 229.237 EUR
net profit 2021 13.750 EUR
net profit 2020 112.633 EUR
net profit 2019 185.020 EUR
net profit 2018 137.413 EUR
MARE GAURĂ ÎN BEȘINĂ .MAI URMEAZĂ.
Vaaai profit de doar 100k euro pe anul trecut. Cum sa-si ia patronul un Maybach de banii aia?! Hai sictir si jet!
Sa se închidă tot ce tine de Horeca!!!! Nu-i mai satura nimic
preturi mari si mancarea nu iesita din comun...locatia poate l-a salvat pana in acest moment
Nu mai sunt destui fraieri sa plateasca preturi nesimtite pentru mancare banala de restaurant.
in Romania invinge junk food-ul si porcariile comandate online, orice prost poate sa faca intr-o debara jegoasa ceva de mancare si sa o vanda pe un site frumos prostilor la care li lene sa-si gateasca acasa
Program de gravide, lunea închis, asociere cu cei din statul perpendicular și afaceri mult mai satisfăcătoare și mai ușoare dtpdv, unde nu ți controale sau amenzi ca-I executau la comanda.
@Povest:
Am fost o singura data acolo. Mancare banala, pe bune. Preturi absolut exorbitante ! Madam, de ce te miri ca pui lacatul? Chiar nu inteleg.