Undă verde din partea BNR! Banca Transilvania a finalizat achiziția filialei românești a OTP Bank


Banca Transilvania a finalizat achiziția filialei românești a OTP Bank, după ce Banca Națională a României și Consiliul Concurenței au aprobat tranzacția. Achiziția OTP Asset Management, una dintre subsidiare, este încă în etapa de aprobare de către autorități și va alea loc la o dată ulterioară.

Primul pas a fost făcut în februarie 2024, când BT și OTP Group au anunțat semnarea acordului de achiziție. Celelalte subsidiare cumpărate de Banca Transilvania sunt OTP Leasing România, OTP Asset Management România, OTP Factoring România, OTP Consulting România, OTP Advisors România și Fundația OTP Bank România. Având în vedere că tranzacția a fost finalizată, Banca Transilvania începe integrarea OTP Bank România și a celorlalte subsidiare.”, au informat reprezentanții Băncii Transilvania. 

Integrarea va fi coordonată de Luminița Runcan, în calitate de Director General al OTP Bank România – după primirea aprobării din partea BNR pentru noua funcție. Luminița Runcan are peste 30 de ani de experiență în domeniul bancar, perioadă în care a avut o serie de poziții de management la Banca Transilvania, printre care Director General Adjunct Trezorerie și Director General Adjunct Managementul Riscului. Din top management fac parte, de asemenea, Luca Rogojanu, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Creditare și Administrare Risc, și Constantin Mareș, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Digital la OTP Bank România.

În perioada integrării în Grupul Banca Transilvania și până la fuziune, OTP Bank România și Banca Transilvania, respectiv celelalte subsidiare își vor desfășura activitatea independent. 

OTP Bank este a patra bancă achiziţionată de Banca Transilvania - liderul pieţei bancare locale, cu o cotă de piaţă de peste 20% -, după Idea Bank (2022), Bancpost (2018) şi Volksbank (2015).


Comentarii Facebook