Unde găsești chirii sub 500 de euro în Cluj-Napoca. Care este cel mai ieftin cartier în cel mai scump oraș din România


În Cluj-Napoca, unul dintre cele mai scumpe orașe din România, găsirea unei chirii sub 500 de euro poate părea o adevărata provocare. La mijlocul lunii august, Cluj-Napoca a fost desemnat drept cel mai scump oraș din România, cu prețuri care depășesc chiar și pe cele din Capitală, atât pentru achiziție cât și pentru închiriere.

Cel mai ieftin cartier din Cluj-Napoca este, în momentul de față, Someșeni. Plătești 400 euro/lună pentru un apartament. Chiar dacă prețurile sunt convenabile, Someșeni dispune de o ofertă restrânsă și atrage un număr mic de potențiali chiriași, arată datele Imobiliare.ro. 

În cazul garsonierelor și apartamentelor cu 2 camere, chiriile au stagnat comparativ cu luna anterioară, și s-au majorat cu 9%, respectiv 10% față de vara trecută.

Chirii sub 500 de euro găsești și în Mănăștur, Dâmbul Rotund, Iris și Gruia. În schimb, plătești lunar cele mai mari sume de bani proprietarului, dacă vrei să te muți în zone precum Andrei Mureșanu, Plopilor sau într-o clădire din centrul orașului.

În ultimii ani, piața imobiliară din România a înregistrat fluctuații semnificative, cu majorări considerabile ale prețurilor în orașele mari. Cu toate acestea, la nivel european, România se situează încă pe locul 3 în ceea ce privește accesibilitatea locuințelor, conform studiului Deloitte Property Index 2024, realizat pe baza datelor din principalele oraşe din 24 de ţări.

În Capitală, apartamentele au înregistrat o creștere anuală de 5%, cu un preț mediu de vânzare în valoare de 1.632 de euro pe metru pătrat.

Cu toate acestea, Cluj-Napoca rămâne în fruntea clasamentului prețurilor imobiliare. Aici, prețul mediu pe metru pătrat pentru un apartament a ajuns la 2.700 de euro, reprezentând o creștere anuală de 9%. 

Comentarii Facebook