Va crește TVA-ul în 2025? Ministrul Economiei a făcut anunțul: „A fost în discuţii şi scenarii, şi acesta, pentru că întotdeauna se fac prognoze”


Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a afirmat că TVA nu va crește și că, dacă Ministerul Finanțelor își îmbunătățește performanța în ceea ce privește colectarea, nu ar trebui să fie necesară majorarea taxelor și impozitelor în România. El a adăugat că discuția privind impozitul pe proprietate va avea loc în cadrul cererii de plată nr. 4 din PNRR, concomitent cu reforma fiscală.

„TVA-ul nu va creşte, a fost în discuţii şi scenarii, şi acesta, pentru că întotdeauna se fac foarte multe prognoze. Niciodată PSD nu a acceptat o creştere de TVA şi nu cred că va accepta”, a declarat ministrul Economiei, la B1.

Despre o posibilă creştere de taxe şi impozite, începând de anul viitor, Ştefan Radu Oprea a precizat că ”digitalizarea trebuie să aducă beneficii şi aduce beneficii şi vedem că deja se colectează mai mult”.

„Cred că, dacă ne facem treaba mai bine la Ministerul Finanţelor Publice, privitor la colectare, şi creştem economia, nu ar trebui să mai crească taxe şi impozite în România.

Dacă ne uităm la statele din jurul nostru, la Ungaria, alte ţări care au reuşit să introducă digitalizarea şi e-factura,vedem că ei deja sunt la un 36% - 38% colectare venituri la bugetul de stat, noi eram undeva la 27%, media europeană cred că este 42%. De aceea spun că implementarea digitalizării în sistemul de colectare trebuie să aducă rezultate”, a afirmat Oprea.

Comentarii Facebook