VIDEO Bolt și Uber avertizate dur de ministrul Finanțelor, dacă nu plătesc taxele în România: „Fraudă deja de 15 miloane de euro. Îi vom prinde pe toți!”
Bolt și Uber avertizate de ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, dacă nu plătesc taxele în România: Fraudă deja de 15 milioane de euro, dar îi vom prinde pe toți
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a lansat un avertisment ferm pentru companiile de ride-sharing din România, cum sunt Bolt și Uber, subliniind că autoritățile fiscale vor verifica amănunțit modul în care aceste companii își plătesc taxele în țară. Mai exact, cum plătesc cei care administrează flotele din România, căci aici se întorc banii plătiți la aplicația din străinătate.
Care este mecanismul: Un client plătește cu cardul o cursă. Banii merg la aplicația de ride sharing, în străinătate. De acolo, banii se întorc în România la firma care administrează flota de mașini din orașul respectiv, de exemplu Cluj, București sau Timișoara.
Ministrul a explicat astăzi la Digi 24 că serviciile de ride-sharing care operează în România, cum sunt cele gestionate de platformele internaționale, sunt implicate în acest sistem de fiscalizare extrem de complex, iar banii plătiți de utilizatori ajung să fie gestionate de companii din străinătate.
„Banii pe care îi plătesc pe cardul meu pleacă la compania din străinătate, iar apoi se întorc în România la firmele care administrează flotele locale, din orașele respective", a declarat Tánczos Barna.
Ministrul a declarat că recent au fost descoperite de fraude fiscale uriașe. De exemplu la Timișoara au fost identificate nereguli de 50 de milioane de lei în urmă cu câteva săptămâni, iar acum câteva zile, o altă companie a fost prinsă cu 10 milioane de lei neplătiți la stat. „Aceste companii nu au plătit taxe pentru impozitul pe profit, TVA sau impozit pe venitul conducătorilor auto", a subliniat ministrul.
Tánczos Barna a precizat că fiecare companie care colaborează cu platformele de ride-sharing va fi verificată de autoritățile fiscale. „Fiecare companie care a luat un leu de la platforma prin care se face comanda pentru mașina care mă duce din A în B, va fi verificată de Finanțe. Îi vom prinde pe toți”.
Aceste declarații vin într-un context în care autoritățile române intensifică controalele fiscale în diverse sectoare economice, inclusiv în domeniul ride-sharing, pentru a se asigura că toate companiile respectă legislația fiscală a țării.
6 Comentarii
Luând clientul din punctul A în punctul B se numește taximetrie , iar car sharing presupune ca proprietarul mașinii împarte cheltuielile cu un coleg sau o persoană care are același traseu, dar maximum de două ori pe zi.
Ar trebui sa luam exemplul Ungariei. Banii plătiți în străinătate prin aplicațiile la care face referire dl ministru se întorc… Citeste mai departe
siguuuur
imediat se si executa baietii :)))
intre timp US v-au anulat vizele cum ati anulat si voi alegerile :))))
Alți dictează aici nu voi
imediat ,spagarul de la digi a sarit in apararea raidsheringului
Dute mahhh si lasă ne ...
Dar pe corupții din parlament pe cand le confiscati tot ?
Pe ei ! Pe mamele lor ! =))
E plin de taxisti fara licenta si livratori care lucra cate 10-12-14 ore pe zi si ei au contract pe 4 ore ca sa plateasca taxe minime, apoi tot ei se lauda ca fac 5-6-10,000 pe luna.
Da.. pentru ca au contract pe 1800 brut si taxe de 800 de lei..