Duminica 22 Decembrie

Vita din ARGENTINA stă 30 de zile pe vapor, iar românii plătesc 50 euro/kg

 

Carne de vită din Argentina este adusă cu vapoarele, iar drumul durează cel puțin 30 de zile. 

 

Românii dau 50 de euro pe kilogramul de vită argentiniană, în timp ce fermierii români vând carne proaspătă, cu un preț pe kilogram de aproape zece ori mai mic și cu un gust incredibil de bun, scrie agroinfo.ro.

 

Miturile create în jurul unor rase de carne, cum e vita de Argentina sau kobe, vita japoneză masată, îi conving pe mulți cumpărători români să-și dorească să consume așa ceva. Sunt mituri, așa cum am spus, iar carnea ajunge pe masa românului după ce a poposit zeci de zile pe drum, nu mai e proaspătă, e demult congelată și nu are cum să egaleze gustul cărnii proaspete.

 

Vita din Argentina este adusă în containere, pe mare, un transport care durează și 30 de zile. Este foarte clar că pe transport sunt procedee speciale care pot asigura maturarea. Însă este foarte dificil ca un consumator să aibă informații despre trasabilitatea cărnii. Nu știm ce fel de carne este, de unde vine. Într-adevăr este o carne bună, fragedă, suculentă, dar dacă avem la noi posibilitatea de a achiziționa carne, posibilitatea de a crește rase de carne cum e Angus, este mare păcat să nu se consume de la noi, din fermele noastre, spune Iulian Stancu, reprezentant Karpaten Meat.

 

Fermierii români au ca alternativă la vita din Argentina și Japonia rasa de carne Angus.

 

De la un număr de 200 de animale, câte vite din rasa Angus erau în România acum 8 ani, am ajuns la un efectiv de 15.000 de animale pe întreg teritoriul.

 

Fermierii români au achiziționat genetică din Scoția, Germania, Noua Zeelandă.

 

Vânzarea unui kilogram de vită din Argentina la aproape 50 de euro nu se justifică. Ar trebui ca prețul să fie unul mai mic. Animalele sunt ținute 365 de zile afară, fără a se interveni cu alt tip de furaj. Singurul cost pe care-l au producătorii ar fi cu finisarea. Probabil, finisarea se face cu cereale care nu sunt atât de scumpe. Această carne are o istorie în spate, este recunoscută la nivel mondial și toate acestea se reflectă în preț, spune reprezentantul Karpaten Meat.

Comentarii Facebook