Duminica 8 Septembrie

10 moduri în care îți poți arăta recunoștința față de o persoană care te-a ajutat


Recunoștința este mai mult decât o atitudine, decât bune maniere și gândire pozitivă. Se spune că oamenii recunoscători sunt mai fericiți, mai rezistenți și mai puțin depresivi. În plus, ei au o stimă de sine mai mare și pot construi relații mai bune. 

10 moduri de a-ți arăta recunoștința față de cineva

Poți mulțumi unei persoane care te-a ajutat în multe moduri, cum ar fi: 

1. Oferă flori și îmbrățișări!

Un buchet de flori și o îmbrățisare înseamnă mult pentru cineva care te-a ajutat, care ți-a făcut viața un pic mai ușoară într-o anumită situație. Dacă nu este cazul de îmbrățișări, atunci poți oferi doar o strângere de mână. 

2. Scrie un e-mail de mulțumire!

Un e-mail cu un mesaj de mulțumire este o oportunitate excelentă de a exprima recunoștința față de o persoană care te-a ajutat. În plus, un astfel de mesaj poate fi o metodă de a face schimb de experiențe mai ales pe plan profesional, de a rămâne disponibil pentru eventuale colaborări viitoare. 

În plus, un e-mail poate să demonstreze maturitatea profesională, poate îmbunătăți colaborarea și poate servi drept inspirație pentru alți oameni. 

Dacă este o persoană apropiată, atunci în mesajul de mulțumire poți exprima ceea ce simți, chiar dacă nu este la fel ca atunci când îi spui personal. Totuși acest gest înseamnă mai mult decât să nu trimiți nimic și să pari a fi indiferent.  

Poți trimite un mesaj de mulțumire și printr-o scrisoare, mai ales dacă este vorba de rude, de prieteni, de persoane dragi din viața ta. 

3. Oferă un zâmbet și un compliment!

Un simplu mulțumesc este un răspuns scurt și sincer în situația în care o persoană te-a ajutat și nu o cunoști prea bine. În plus, poți dărui și un zâmbet, un compliment pentru a face acea persoană să se simtă mai bine. 

4. Fii un sprijin bun la nevoie!

Aceasta este o modalitate de a-ți exprima simpatia și recunoștința. Având în vedere că adesea este dificil pentru cineva să ceară ajutor, sau să sune atunci când are nevoie de ceva, îți poți oferi ajutorul din proprie inițiativă, atunci când simți că este necesar. 

StirideCluj (1).jpg

5. Oferă un cadou!

Pentru a-ți arăta recunoștința, oferă un cadou. Acesta nu este doar un obiect, ci este un gest de afecțiune din partea ta. Poți dărui diverse articole de beauty, începând de la un produs cosmetic și până la cele mai elegante seturi de cadou cu parfum. Astfel de cadouri se potrivesc oricui și oricând, ele sunt foarte apreciate de oameni și în mare vogă. 

6. Întoarce favoarea!

Dacă cineva te-a ajutat cu un sfat, ai putea să-i întorci favoarea în altă situație. Prin urmare, ia în considerare acest aspect, de a-i întoarce ajutorul în altă ocazie.  

7. Fă o invitație la restaurant!

În anumite situații, o invitație la restaurant poate fi o modalitate de a-ți arăta recunoștința pentru cineva care te-a ajutat foarte mult și poate ți-a schimbat în bine viața. 

8. Acordă timp și ajutor în altă ocazie!

Pentru a-ți arăta recunoștința față de o persoană, o poți ajuta cu un serviciu, de exemplu să ai grijă de animalul său de companie, când ea este plecată în concediu. Acesta ar fi un gest grozav, care îi va aduce multă bucurie.  

Fii un ascultător activ dacă acea persoană are nevoie de tine, dacă îți cere atenția și vrea să simtă că poate spune cuiva ce o apasă. Ascultarea activă și sinceră este de asemenea un mod de a oferi timp și de a-ți exprima recunoștința. 

9. Fă un mic gest, o mică surpriză!

Dacă vrei să-ți arăți recunoștința față de un om, fă un gest mic pentru el, oferă-i un ceai, un suc ori o cafea. De exemplu, pentru un instalator care te-a ajutat cu un serviciu, contează mult să-i oferi măcar o sticlă cu apă rece, să fii politicos și să-ți arăți aprecierea pentru efortul depus de el. 

10. Arată bunătate!

Dacă cineva te-a ajutat, arată bunătate și respect pentru acea persoană, salut-o cu un zâmbet, deschide-i ușa ca să intre prima, mulțumește-i pentru favoruri, ascult-o când are o problemă, etc. 

Comentarii Facebook