Duminica 22 Decembrie

Casă nouă. 15 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a-ți cumpăra o casă


Casă nouă. Visul multor tineri este să se mute la casa lor. Avantajul de a locui într-un apartament sau o proprietate personală, spre deosebire de traiul în chirie, este că acesta poate fi personalizat după bunul plac și reprezintă o investiție profitabilă.

Casă nouă. 15 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a cumpăra o casă

Totuși, achiziția unui apartament e o decizie importantă, care necesită timp și răbdare. Iată ce lucruri trebuie să ai în vedere la cumpărarea unei case.

Casă nouă. Cumpără cu gândul la viitor

Fiecare casă este croită pe nevoi diferite. O garsonieră va fi suficientă pentru un student sau un cuplu tânăr, dar neîncăpătoare pentru o familie cu copii. Atunci când cumperi o casă, reține că vei locui acolo, cel mai probabil, câțiva zeci de ani. De aceea este bine să te gândești mai puțin la nevoile pe care le ai în prezent și să anticipezi nevoile pe care le vei avea în viitorul apropiat.

Casă nouă. O casă reprezintă un angajament

O casă reprezintă un angajament, fie că este vorba despre un credit imobiliar, fie că îți cumperi casa împreună cu partenerul de viață. Această achiziție reprezintă un adevărat angajament pe care va trebui să ți-l asumi. Gândește-te foarte bine înainte să o faci, dacă vei putea achita în totalitate suma necesară. Fă-ți un plan pentru situația în care nu vei mai putea respecta acest angajament.

Casă nouă. Imaginează-ți viața în această casă

Te vezi locuind în ea? Ai fi fericit acolo? Dacă răspunsul este da, atunci mergi mai departe cu achiziția. Dacă ai dubii legate de anumite aspecte ale casei, ține cont de ele, pentru că nu se vor rezolva de la sine.

Casă nouă. Nu te lăsa influențat de un singur amănunt

Atunci când mergi să vezi o casă, riști să te lași condus de anumite aspecte care nu-ți sunt pe plac, astfel că nu îți mai dorești la fel de mult acea casă. Atunci când mergi să achiziționezi un imobil, trebuie să vezi potențialul acestuia, să ai imaginație, astfel încât să treci peste prejudecățile primei priviri. Poate că ți-ai fi dorit mai mult o casă cu piscină. Dacă cea pe care tocmai ai vizitat-o are piscină, dar nu întrunește celelalte criterii, nu lăsa acest detaliu să îți influențeze decizia și să faci un târg prost.

Casă nouă. Verifică școlile din cartier

Chiar dacă în momentul achiziționării imobilului nu ai copii, află dacă zona este sigură pentru școlari, verifică școlile din zonă, astfel încât să ofere o educație bună și să se află în proximitatea casei. Dacă cei mici vor putea merge pe jos la școală pe viitor, vei avea numai de câștigat la capitolul timp.

Casă nouă. Verifică întotdeauna țevile

Atunci când vizitezi o casă, nu uita să verifici mereu țevile, deoarece cele mai neplăcute momente care pot apărea la o casă nou cumpărată sunt cele legate de țevi. Verifică în ce stare sunt și asigură-te că nu se vor sparge imediat după ce semnezi contractul de cumpărare.

Casă nouă. Gândește-te dacă ai putea să vinzi casa ușor pe viitor

Niciodată nu știi ce îți rezervă viitorul. Chiar dacă în acel moment acea casă reprezintă tot ce ți-ai putut dori, un adevărat vis împlinit, poate nu vei gândi la fel în următorii 10 ani sau mai mult. Astfel, trebuie să îți pui anumite întrebări: este un cartier căutat? În viitor, valoarea casei ar putea crește sau scădea. Îți va fi ușor să o vinzi dacă te hotărăști să te muți? Va fi profitabil să o vinzi?

Casă nouă. Fii deschis la alternative

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna o casă undeva la mare sau la munte, însă ajuns acum în fața faptului împlinit realizezi că acele zone îți depășesc cu mult bugetul, orientează-te spre alternative, cum ar fi localitățile sau zonele care sunt în curs de dezvoltare acum și care au un mare potențial turistic și economic.

Casă nouă. Nu te teme de compromisuri

Dacă îți dorești cu adevărat să pornești pe acest drum, nu trebuie să-ți fie teamă să faci anumite compromisuri. Chiar dacă ai niște criterii foarte bine stabilite, gândește-te dinainte la care dintre ele poți renunța și la care nu. E aproape imposibil să găsești o casă care să le îndeplinească în totalitate.

Casă nouă. Cunoaște bine piața

E foarte important să cunoști bine piața înainte să pornești în căutarea unei case. Astfel, trebuie să faci o scurtă documentare și să afli prețurile din zonele pe care le ai în vizor, chiar dacă nu sunt imobilele pe care ți le-ai dori. Ia în calcul zona, distanțele și vezi dacă se merită într-adevăr unele prețuri. În felul acesta vei evita oportuniștii.

Casă nouă. Discută cu un agent imobiliar de încredere

În astfel de momente, nimeni nu îți va fi mai de ajutor decât un agent imobiliar. Acești oameni cunosc cel mai bine piața, pentru că ei cu asta se ocupă. Așadar, dacă cunoști un agent imobiliar, profită de acest lucru și cere-i câteva sfaturi și păreri atunci când ețti în căutarea unei locuințe.

Casă nouă. Ia în considerare costurile suplimentare

Creditul pe care ți-l acordă banca va acoperi achiziționarea casei. Asta dacă prețul casei nu este cu mult peste bugetul pe care banca ți-l poate oferi. Totuși, dacă scapi de banii pentru casă, trebuie să iei în considerare și costurile suplimentare care vin cu achiziționarea casei și nu, nu renovările. Este vorba de celelalte costuri precum notarul, asigurarea obligatorie și așa mai departe.

Casă nouă. Nu te înhăma la modificări ample

În cazul în care vrei să te muți imediat, caută o casă în care să poți locui. Deși pare că e simplu să faci modificările pe care ți le dorești, evaluează cum îți va afecta acest lucru bugetul. Modificările se pot face în timp, însă dacă imobilul pe care l-ai cumpărat nu este bun de locuit, vei avea destul de multe probleme financiare, locuind în chirie și încercând să avansezi cu renovările propriei case.

Casă nouă. Nu te teme să pui întrebări

Atunci când mergi să vezi o casă care este posibil să o cumperi, nu trebuie să-ți fie teamă sau rușine să pui întrebări. Întreabă proprietarul tot ce vrei să știi despre casă și istoria acesteia. Până la urmă, tu o cumperi, e normal să știi dacă există sau nu probleme. Altfel, ar fi prea târziu să te trezești după ce ai pus banii jos, că este o invazie de termite sau gândaci.

Casă nouă. Pune-ți finanțele în ordine

Dacă vrei să accesezi un credit imobiliar pentru a cumpăra o casă, va trebui să fi cu finanțele la zi atunci când te adresezi unei bănci. Indiferent că iei un credit imobiliar sau folosești economiile personale pentru cumpărarea unei case, investiția este substanțială. Parcurge lista cu criterii și asigură-te că locuința pe care o vrei să o cumperi le întrunește pe cele mai importante dintre ele.


Comentarii Facebook