Vineri 22 Noiembrie

Ce e bine să mănânci pentru a slăbi. Trucuri și sfaturi prețioase


Ce e bine să mănânci pentru a slăbi. Toți cei care își doresc și își propun să slăbească se întreabă adesea: Ce e bine să mănânci pentru a slăbi? Însă, fie că ne place sau nu, pentru a obține rezultate rezultatele dorite, este esențial să ne schimbăm stilul de viață în totalitate. Așadar, pe lângă o dietă sănătoasă trebuie să începem și să practicăm sport. Iată câteva trucuri și sfaturi prețioase de care să ții cont atunci când pornești pe acest drum.

Ce e bine să mănânci pentru a slăbi

De cele mai multe ori, atunci când decidem că vrem să slăbim, apelăm la diete stricte și năsănătoase, doar doar, scăpăm rapid de kilogramele nedorite. Foarte greșit însă. Un proces de slăbire corect și sănătos presupune adoptarea unui stil de viață sănătos, care include, nu doar obiceiuri alimentare sănătoase, ci și mult sport.

Ce e bine să mănânci pentru a slăbi? Ei bine, aici trebuie să fim foarte atenți cum și de unde ne documentăm. Internetul este plin de informații de tot felul, aici toată lumea se pricepe la de toate și vei găsi o mulțime de sfaturi de la pseudo-nutriționiști și pseudo-profesioniști, care nu vor face decât să te bage și mai mult în ceață. Spusele acestora nu pot fi considerate în niciun caz adevăruri absolute și universal valabile. Fiecare organism este diferit!

Cu toate acestea, singurul lucru care este perfect adevarat și demonstrat matematic este deficitul caloric. Acesta este cel care te ajută să slabești în orice moment și presupune un consum mai mic de calorii decât cel necesar organismului tău. Consumând în mod obișnuit mai puține calorii decât are nevoie organismul tău pentru a funcționa la parametri normali, acesta va fi nevoit să apeleze la rezerve pentru a funcționa. Astfel, vei începe să slăbești 100%!

Ce e bine să mănânci pentru a slăbi. Trucuri și sfaturi

Desigur, cel mai indicat este să apelezi la un nutriționist, pentru că el va ști s îți aleagă ea mai bună dietă, care se pliază fix pe nevoile și dorințele tale. Însă, astăzi, noi venim cu câteva sfaturi importante pentru tine, de care să ții cont pe termen lung. Iată ce și cum e bine să mănânci pentru a slăbi.

În primul rând, dacă vrei să slăbești, nu trebuie să mănânci cu 2-3 ore înainte de a merge la culcare. De asemenea, este esențial să elimini din alimentația ta orice produs care are un conținut ridicat de zahăr sau de carbohidrați rafinați, procesați. Aceștia încetinesc metabolismul și reprezintă una din principalele cauze ale obezității, diabetului de tip II si ale altor astfel de afecțiuni. În ceea ce privește alimentele bogate în carbohidrati (paste, orez), trebuie să ai grijă să nu depășești ½ cană zilnic. Cantitatea zilnică de carbohidrați naturali într-un proces de slăbire este de 20-60g/zi și de preferat ar fi ca aceștia să fie procurați din legume și fructe proaspete.

Un mic dejun bogat în proteine și un conținut mic de carbohidrați te va ajuta să eviți nevoia de a mânca mai mult de-a lungul zilei (ex. de mic dejun: un ou, o felie de pâine prăjită și un fruct cu puține calorii). Dacă vrei totuși să adaugi un strop de gust, încearcă să înlocuiești sosurile nesănătoase precum ketchupul și maioneza cu un sos de roșii natural și muștar. Un alt aspect important este renunțarea la băuturile carbogazoase nesănătoase. Alege să le înlocuiești cu apă și ceai neîndulcit. Bea cel puțin 8 pahare de apa de-a lungul întregii zile!

Ce e bine să mănânci pentru a slăbi. Alimente care îți oferă sațietate în cantități mici

Alimentele au un indice de sațietate care corespunde capacității lor de a te face să te simți sătul. Cu cât un aliment are un indice de sațietate mai mare, cu atat te vei simți mai plin dupa ce îl consumi. Astfel, aceste alimente te vor ajuta să reduci aportul caloric și, totodată, să scapi de senzația de foame. Iată alimentele indice de sațietate mare și aport caloric mic:


- Carne: escalop de vițel, escalop de curcan, pui rotisat, vrăbioara, jambon alb;

- Pește: calcan, merlan, haddock (un pește din familia codului), eglefin, ton natural;

- Legume: barba caprei (sau salsifi), napi, varză murată, spanac, fasole verde, andive, sparanghel, anghinare, mazăre.

- Fructe: rubarbar, zmeură, căpșuni, pere, mere, banane.

- Lactate: iaurt cu 0% grăsime și brânză albă cu 0% grasime.

- Leguminoase și carbohidrați: linte, fasole boabe, mazăre, năut, orez integral, paste integrale, cartofi la vapori de abur.


Comentarii Facebook