Duminica 8 Septembrie

Cele mai bune căști Sony în 2024


Acestea sunt cele mai bune modele de căști Sony pentru 2024, împărțite în trei categorii: wireless, cu fir și gaming.

Când vine vorba de sunet sau imagine, Sony se află întotdeauna printre mărcile de top. Este logic, deoarece compania japoneză este implicată în aceste domenii de zeci de ani, ceea ce i-a adus o bună reputație pentru produsele sale și calitatea lor ridicată. Și, fără îndoială, căștile sunt unul dintre produsele sale de bază. 

Astăzi ne vom concentra pe audio în special. Iată care sunt cele mai bune căști Sony pentru 2024. Le-am împărțit în trei grupe: wireless, cu fir și gaming.

Cele mai bune căști wireless cu anulare a zgomotului de la Sony

Sony WF-1000XM5

Începem această compilație cu adevărata gamă wireless, adică acele căști care se potrivesc în interiorul urechii. Acest model, care poate fi asociat simultan cu până la două dispozitive Bluetooth, are o calitate foarte ridicată a sunetului, atât pentru muzică, cât și pentru apeluri. De fapt, pentru acestea din urmă, Sony însuși consideră că este cea mai bună calitate a apelurilor disponibilă în prezent în gama true wireless.

Cu o autonomie de până la 24 de ore neîntrerupte, bateria sa se încarcă în doar trei minute pentru până la o oră de redare. Iar funcția de reducere a zgomotului profită de AI pentru a ști ce elemente sonore să discearnă. Dacă vă place acest tip de căști, acesta este un must-have.

Sony WH-1000XM5S

Să trecem la o pereche de căști „over ear”. Deși avem MDR-Z1R, MDR-Z7M2 și MDR-Z7 în partea de sus a gamei pentru profesioniști, considerăm că Sony WH-1000XM5S este cea mai bună la nivel de utilizator. Raportul preț-performanță al acestui model este o minune, în așa măsură încât l-am putea plasa într-un TOP 5 al celor mai bune căști wireless din gama sa de preț.

Ce face acest model de căști wireless atât de special? Există două puncte cheie în această privință. Primul are de-a face cu calitatea sunetului. Căștile sunt capabile să reproducă sunet de înaltă rezoluție datorită tehnologiei de codificare LDAC. Al doilea are de-a face cu anularea zgomotului. Datorită a două procesoare de înaltă performanță și a opt microfoane capabile să capteze mediul înconjurător, tehnologia proprie a căștilor (AI) este capabilă să izoleze zgomotul din jurul persoanei respective. În plus include două microfoane multidirecționale pentru atunci când trebuie să efectuați un apel. Și nu interferează deloc cu anularea zgomotului.

Cele mai bune căști cu fir Sony 

Sony WI-C100

Trebuie remarcat faptul că, în prezent, majoritatea căștilor sunt deja fără fir, cu posibilitatea de a le conecta prin intrarea de 3,5". Din acest motiv, este rar să găsiți căști în această categorie, deși există modele hibride, cum ar fi Sony WI-C100.

În spatele acestui dispozitiv sunt căști care se conectează prin Bluetooth la smartphone, dar sunt conectate prin cablu. Cu alte cuvinte, fiecare capăt este conectat cu cablul său corespunzător, astfel încât să poată fi plasat în spatele gâtului. De aici, avem până la 25 de ore de funcționare neîntreruptă a bateriei, cu o încărcare rapidă de 10 minute care garantează până la o oră de redare. Sunetul este mai mult decât bun având în vedere principalul lor atu: prețul.

Sony MDR-XB55APR

Dacă cele anterioare erau căști mixte, în acest caz este vorba 100% de cablu: Sony MDR-XB55APR. Cu o diafragmă de 12 mm, cablul are un design cu nervuri pentru a evita încurcăturile și agățările, una dintre cele mai enervante senzații atunci când folosești un dispozitiv cu fir.

Cu o intrare de 3,5 mm, acest model este foarte basic, da, dar își face treaba, și anume să obțină o calitate a sunetului corectă fără a sacrifica versatilitatea. Nu veți obține reducerea sau anularea zgomotului aici, dar veți obține o pereche de căști cu un preț foarte mic.

Cele mai bune căști pentru gaming de la Sony

Sony INZONE H9

În sfârșit, intrăm în categoria jocurilor video cu tema "gaming". Ce avem aici? Ei bine, dintre toate modelele, vrem să rămânem cu două, primul fiind Sony INZONE H9.

Cu un lag redus datorită conexiunii wireless de 2,4 GHz, acest headset are o autonomie de până la 32 de ore. Acesta este poate unul dintre cele mai importante puncte, deoarece a rămâne fără baterie în timpul jocurilor este odios. Din fericire, permite încărcarea rapidă în 10 minute pentru a oferi o oră suplimentară de timp de joc, precum și conexiunea prin cablu. În ceea ce privește caracteristicile, setul cu cască are o bună anulare a sunetului, audio cu amplificare a basului și adăugarea unui microfon boom pentru a vorbi în timp ce jucați.

Sony Pulse 3D 

Încheiem acest top cu Sony Pulse 3D. Cu acest model găsim una dintre acele particularități care te face să-l iubești și să-l urăști în părți egale. Pe partea de "love it" este calitatea incredibilă a sunetului. Optimizate pentru audio 3D, căștile sunt realizate cu intenția de a căuta cea mai mare imersiune posibilă atunci când jucăm jocuri video pe PlayStation 5-ul nostru.

Cu aproape 12 ore de joc neîntrerupt, două microfoane încorporate și un design frumos, partea "o urăști" a Sony Pulse 3D are de-a face cu faptul că acestea necesită un port USB pentru a fi conectate. Acest lucru limitează sever unde pot fi folosite, ceea ce este păcat având în vedere că calitatea sunetului este foarte bună pentru preț.

Comentarii Facebook