Duminica 22 Decembrie

Cum putem să ne răcorim locuința fără aer condiționat. Sfaturi utile pentru a face față caniculei


Facturile mari la energie electrică le-au dat bătăi de cap românilor încă din iarna anului trecut. Iar vara vine cu un alt fel de cost, românii sunt nevoiți să bage în priză aerul conidiționat, un alt mare consumator de energie electrică. În zilele următoare, România se va confrunta cu temperaturi extrem de ridicate. Vestea bună este că sunt modaități prin care vă puteți răcori locuința fără a consuma energie electrivcă. 

Acoperirea geamurilor, schimbarea așternuturilor din material sintetic în favoarea celor de bumbac și evitarea supraîncărcării locuinței

Pe timpul verii 30% din căldură vine prin ferestre. Daca trageți draperiile puteți scădea temperatura din interiorul locuinței. Este recomandat să folosiți draperii black out, care blochează razele soarelui și izolează natural camera.

Ca să suportăm mai ușor temperaturile ridicate pe timpul verii, renunțăm la așternuturile sintetice și optăm pentru lenjerii de pat răcoroase, care absorb foarte bine umezeală. Cele mai potrivite materiale sunt cele din in și bumbac. 

Un alt sfat este să evitați supraîncărcarea locuinței. „Este important să nu încărcăm apartamentul sau casa în care locuim cu foarte multă mobilă. Mobila încarcă spațiul și nu lasă aerul să circule cu ușurință. Toate ușile pe care le avem în casă să le lăsăm deschise, astfel încât să circule aerul”, sfătuiește un designer home&deco. 

Este foarte util să avem gheață pe timp de vară în casă pentru că o putem folosi pentru băuturi răcoritoare și chiar putem pune gheața în boluri să ținem în casă și cu apă, astfel aerul va fi mai proaspăt”, a mai adăugat acesta. 

Ce ne sfătuiesc medicii când vine vorba de caniculă 

Atunci când suntem nevoiți să mergem afară, medicii spun că trebuie să ținem cont de câteva reguli. „Este important să folosim pălării. Vorbim despre haine din bumbac, in, subțiri, din culori deschise. Sunt evitate culorile închise care țin, atrag senzația de caldură. Folosirea de creme cu factor de protecție”, spune un medicul de familie Daciana Toma, potrivit digi24.ro

Valul de căldură anunțat se va extinde în mai multe țări. Pe lângă România sunt vizate Grecia, Bulgaria, Serbia, Macedonia și Albania. 


Comentarii Facebook