Miercuri 16 Octombrie

Drama cumplită a clujencei Angela Rusu! Medicii clujeni i-au scos artistei o tumoră la rinichi: „Luam 10 antidepresive pe zi/ Operația a durat 4 ore”


Drama uriașă a interpretei Angela Rusu din Cluj: Am avut o operație grea la rinichi. Luam 10 antidepresive pe zi!

Angela Rusu, artista originară din Cluj, a trecut printr-o experiență extrem de dificilă în ultima perioadă, confruntându-se atât cu probleme de sănătate, cât și cu o luptă intensă împotriva depresiei. Recent, cântăreața de muzică populară, cunoscută pentru hit-ul „Șogorițele”a fost supusă unei intervenții chirurgicale de 4 ore la o clinică privată din Cluj, pentru a îndepărta o tumoare de la rinichiul drept. Din fericire, era benignă. Angela Rusu a fost nevoită să stea, timp de trei săptămâni,  la un centru de recuperare din Târgu Mureș. Două săptămâni au trecut deja.

Pe lângă această provocare medicală, Angela a vorbit deschis despre drama personală pe care a trăit-o, mai ales după nașterea celui de-al treilea copil, în primăvara anului 2021. Artista a dezvăluit că a suferit de depresie postnatală severă și, neavând puterea de a gestiona singură această stare, a cerut ajutorul unui psihiatrului si lua antidepresive. Se pare că o parte din pastilele pe care le lua contra depresiei ar fi putut să o afecteze după extirparea tumorii de la rinichi.

„Am fost operată, am avut o intervenție chirurgicală. Am avut o tumoare la rinichiul drept. Mi-au extirpat tumoarea. Era benignă. Deci nu a fost vorba de cancer sau să fac chimioterapie, nimic. Am făcut o postare, pentru că am avut o operație destul de mare, a fost o operație de patru ore. Am fost la o clinică privată din Cluj. Eu, acum, pentru că am probleme la rinichiul drept, e foarte sensibil și trebuie să am mare grijă, căci am făcut un tratament pentru depresie. Asta am spus-o și la televizor, știa lumea că am avut și o depresie postnatală. După operație, profesorul mi-a spus, că luam zece pastile antidepresive pe zi, că trebuie să scap de antidepresive. Cantitatea asta, îți dai seama, că funcționam și mă duceam la evenimente. Și iar intram în bula aia. Mi-a zis medicul că trebuie să scap de medicamente pentru că nu sunt bune pentru rinichi”, a declarat Angela Rusu pentru Fanatik.

Aceasta a mai spus că operația a fost făcut de un medic din Cluj.

„Am avut o operație destul de mare, a fost o operație de patru ore. Am fost la o clinică privată din Cluj. M-a operat profesorul urolog, dr. Crișan. La el am fost și la Medicover la spital am fost internată”.


După operație, Angela a realizat că trebuie să găsească un nou specialist care să o ajute cu problema depresiei. A descoperit un medic renumit din Târgu Mureș, care a evaluat situația ei și a explicat că nu poate reduce medicamentele fără o supraveghere medicală adecvată. Artista a început cu un tratament care includea până la 10 pastile pe zi, dar, cu ajutorul noului specialist, a reușit să scadă doza la doar 3 pastile zilnic.

„Am aflat de la un medic foarte bun de aici, îl cheamă Cristian Grecu Gaboș, are clinică la Târgu Mureș. Am auzit că e un psihiatru foarte bun. După operație, am venit la el la consult. Mi-a spus: ”Eu nu pot să îți scot medicamentele astea, fără să fii supravegheată de medici”. Mi-a zis că dacă mi le scoate, s-ar putea să intru în sevraj.Mie mi-au scos zece pastile. Am rămas cu trei acuma. Eu mă tratez ca să îmi scoată tratamentul din cauza rinichiului. Mie mi-a tot scăzut doza să nu fac ceva, Doamne ferește, la rinichi. Încă ceva, mie tratamentul cu antidepresive mi-a fost prescris total greșit de către alți medici”, a mai spus Angela Rusu.

Angela Rusu continuă să facă progrese vizibile și își exprimă speranța de a depăși complet aceste dificultăți. Prin împărtășirea experienței sale, artista își propune să inspire pe alții care se confruntă cu probleme similare, subliniind importanța căutării ajutorului și a sprijinului adecvat în momentele dificile.



Comentarii Facebook