Localul ”vedetă” al Clujului, unde platoul cu vită e 1200 de lei, criticat în recenziile de pe Google: ”Păcat de vaca sacrificată degeaba”
Mult lăudatul restaurant steak house din Cluj, pe model american, a primit unele recenzii negative pe Google, din partea clienților.
Patronul, șeful PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, a devenit vedetă națională, după ce a scos masa în fața localului, pe strada Constantin Brâncuși și a prezentat faimosul platou cu ”de toate”, care ajunge la prețul de 1200 de lei. Platoul are carne de vită, cârnați, burger, iar social-democratul clujean îl prezintă drept un preț just pentru ceea ce oferă.
În zilele care au urmat acestei prezentări, scena s-a repetat., dar de această dată cu Nelson Mondial drept invitat al lui Gal. Cei doi au mâncat, tot pe stradă, mici ”stropiți” cu aur și înmuiați în muștar.
Pentru a vedea și ce zic clienții, am verificat recenziile de pe Google, care sunt disponibile oricui. Acolo, clienții și-au prezentat pe larg experiențele avute. Cele 123 de recenzii pot fi consultate aici.
Sunt și recenzii de cinci stele: ”Un restaurant pentru iubitorii de carne, mai cu seama de vita, sub cele mai variate forme gastronomice. Nu sunt o mare iubitoare de carne, mai degraba, am reactionat la aspectul estetic: vitrina impecabila, cu produse pe care clientii le pot finisa acasa, dar si fripturile prezentate pe platouri creative si atragatoare. Daca va lasati pe mana ospatarilor, veti avea pe masa un mini-festin carnivor (muschiulet de vita, tomahawk, cotlete de berbecut, hamburger), presarat cu garnituri mai discrete, dar variate si foarte gustoase (cartofi dulci, orez brun - extraordinar de aromat si gustos, fasii de radacinoase prajite).
Nu sunt clujeanca, dar am avut senzatia ca restaurantul este deja foarte cautat, in ciuda faptului ca e deschis recent. Am apreciat solicitudinea personalului de a face loc pentru toti doritorii si promptitudinea, dar as recomanda putin mai multa atentie din partea ospatarilor la paharele doamnelor, au tendinta sa serveasca cu proioritate domnii”; ”Friptura de la acest nou restaurant din Cluj Napoca a fost, fără îndoială, cea mai bună pe care am mâncat-o de mult timp. Servirea a fost de top, iar atmosfera a fost confortabilă și primitoare. Abia aștept să mă întorc și să încerc mai mult din meniu”; ”Burgeri excepționali! Carnea făcută foarte bine, servirea impecabila, cipsurile de cartofi dulci foarte bune. Cu siguranța voi reveni, recomand!”.
Recenziile negative sunt însă mult mai detaliate:
”Pentru mine a fost un fail. Fiind fan steak și văzând multe video-uri din bucătăria lor am considerat ca merita incercat.
Servirea: ospatarul nu făcea diferența dintre tipurile de steak-uri din meniu, total nepregatit pentru un steakhouse…servirea in rest acceptabilă.
Masa: am servit un T-Bone Creekstone US și un RibEye cu os CreekStone US + meniuri de burger.
Burgerii au fost ok, dar steak-urile mult sub calitate medie si asta ca sa fiu indulgent.
Portiile sunt mari, prețurile ar fi fost normal -ish pentru un steak, DAR asta doar dacă și calitatea cărnii ar fi fost pe masura pretului.
Nu pot recomanda localul dacă mergi pentru steak”.
”Localul este auster potrivit mai degrabă pentru o cafenea. Este o incapere cu geamuri mari la strada, la parterul unui bloc, neavand atmosfera și intimitatea unui steakhouse. Pozele si prezentarea de pe site și social media sunt foarte înșelătoare.
Personalul este slab pregatit, nu știu ce servesc, nu cunosc diferența între cut-urile de vită, nu știu sa prezinte meniul, etc.
Fiind pasionat de gătitul cărnii pe grill nu pot sa nu observ mediocritatea steak -urilor. Mai exact, ribeye Creekstone a fost prea subțire (e steak, nu e schnitzel) și ‘medium rare’ nu e ‘done’. Angus New York strip a fost plina de tendoane, atoasa, probabil gatită în grabă la o temperatură prea mare. Pacat de vaca sacrificata degeaba.
Platingul/prezentarea este banală, mancare este adusă exact ca la un restaurant de cartier, o bucata de carne aruncată pe o planseta de lemn cu garnitura uitată langa, bleah. Referitor la garnitura, orezul negru se terminase si am optat pentru cartofi steak, dar au uitat de legume. Cand le-am cerut, ne-au adus o portie în loc de 3 și asta la finalul mesei, absolut ridicol.
Cartofii steak sunt intr-adevar foarte buni, de aceea primește 2 stele in loc de 1.
Prețurile sunt ok pentru un steakhouse, dar acesta nu e steakhouse, e un fel de ….ceva.”.
”Dezamăgitor, am comandat burger cu cartofi steak și am primit chipsuri în schimb după o ora și 10 min de așteptare!!! Au argumentat cu faptul ca nu mai au cartofi de care am cerut fără sa mă anunțe in prealabil. La ce prețuri piperate au, te aștepți sa fi recompensat cu servicii de calitate, dar in schimb isi bat joc de tine si de banii tai. In restaurant au mai fost nereguli si la masa vecină, efectiv se certau cu ospatarul!
Va recomand sa luați exemplu de restaurantele din America, aduceți un aperitiv sau ceva si oferiti apa din partea casei, se poate filtra apa de la robinet care nu costa!! Oferiti o experienta placuta clientului pentru a justifica prețurile practicate!!!
În concluzie, am rămas cu un gust amar si am avut parte de o experienta neplacuta, abia așteptam sa plec iar mancarea mult prea sărată și chipsurile uleioase si prajite in exces!”
”Proastă impresia. Dacă la început de drum procedează astfel, nu le văd un viitor frumos. Argumente:
1. Nu m-am băgat nimeni în seamă, deși eram singur la vitrină. S-au perindat cred că vreo patru persoane ocupate cu te miri ce fără să dea măcar un "bună ziua". După minute bune de așteptare, în sfârșit un domn mai în vârstă, cred că patronul, mi-a luat comanda. Nu cred că este român după cum vorbea.
2. I-au trei burgeri și de aici începe altă aventură: nu merge cântarul.
3. După alte minute bune, eram pe cale să plec și să îi las în plata Domnului, se cântărește marfa și începe episodul trei.
3. POS- ul era descărcat. Alte minute de așteptare până se găsește un încărcător. Încărcătorul găsit nu se potrivea. Într-un final se ia alt Pos și plătesc.
4. Și că să fie toate "oable, acasă mă pune naiba să cântăresc marfa și să îmi calculez costul. Surpriză: 0,776 kg * 70 lei/kg = 54,32 lei și nu 59,70 lei cu cât m-au taxat. Bașca nu au făcut nici tara. Oare chiar 5,38 lei cât rezultă diferența o fi constat sacoșa de hârtie? Sau 5 lei de la mine, 5 lei de la altul se adună.
De prețuri să mai povestesc. Nu pentru că m-au stimulat să investesc în aur.
Păcat. Putea fi ceva frumos”.
”Mancare sub limita decentei. 3 porții de mâncare …. 1000 lei… și nu asta e problema. Hai sa va spun… carnea de vită extrem de slab gatita, garnitura deficitara, deși e in meniu ca legume la gratar și orez negru, a constat doar in ciuperci sote.
Am comandat extra cartofi dulci, pentru ca ospatarul ne-a recomandat “ sa nu comandam cartofi petals” ca “nu-s ok”, și ne-au venit după 15 minute după ce a venit carnea. Penibil.
Serviciul….de asemenea penibil… a trebuit sa cer sare+piper+servetele la masa etc.
Dacă vreti o recomandare, mai bine mergeți in alta parte, cu siguranta!!!!
La ceea ce cereți, ca pret, va bateți joc de timpul, respectul si banii clienților”.
Avram Gal a prezentat acum burgerul cu foiță de aur
Într-o frenezie a invențiilor culinare, Avram Gal a prezentat acum burgerul cu foiță de aur, care costă 250 de lei bucata. Fără foiță de aur, acest produs costă circa 140 de lei.
46 Comentarii
Invit in aceasta saptamana pe cei care au avut experiente nesatisfacatoare pentru repetarea degustarii. Free of charge.
@Gal:
Maine facem fapta buna si de impacare, l am chemat pe nea cornel udrea la masa. Vedeta o sa fie lebada neagra la cuptor. Io am esperienta cu gaina neagra de pe apa. Da lebada asta ieste cat tri curcani. Am gasit doua ieri la Chios pe lac. Una am pus la congelator. Cu cartofi pai si mujdei.
Măcar azi aveți decenta, ca este nevoie.
E simpatic foc proprietarul, are carne căcălău pt toți frustrații Clujului. Și este pt gustul și buzunarul fiecăruia. Mari barfitori in orașul asta, ca-i ungur, evreu, brunet sau galben, sunteți penibili. Nimeni nu va roagă sa bagati in gura carnea omului, da’ dacă va tot cereți, luați d’ aci!!!
Ar trebui monitorizat de catre DSV si Protectia
Consumatorului , pentru ca neavand vanzari ,
“reconditioneaza” carnea statuta zile intregi si
nevanduta !
Atentie sa nu muriti otraviti daca mancati de
acolo !!!
@Ramona:
Ce-i cu astia din PSD?. S-a apucat Dragnea de gatit, acum apare si asta. De ce sa dai atatia bani pe un burger cu foita de aur? Care-i faza, Ii pui lant si ti-l atarni de gat? Sau e doar pentru anumite persoane unde tipla de aur se asorteaza cu dintii? Asta transcede snobismul, de aia rade lumea de voi.
Iti iei de la supermarket un antricot de vită Argentina de jumătate de kil la 50 de lei și mai pui pe el doar sare și piper, plus ca ti-l faci acasă cum vrei: rare sau medium. Nu plătești 400 de lei la hoții ăștia pt. o chestie prost făcută.
@Alex:
Si tu ii mai **** si **** lu umflatul ala care e patron :)) :
@Și-ți tragi și-o lăbuță, e mult mai ieftin
Ar trebui sa ii vina un control macar la bucatarie, e clar ca se gateste insalubru si neprofesionist. Dar si cine da 1200 lei e cretin rau de tot.
Cata reclama ii mai faceti la asta, ti se face greata.
@Alex: e totul la superlativ, adevărat pt cunoscători. Frustrati vor fi mereu, gusturile nu se discuta, exact ca la femei.
@Nu are nevoie de reclama: Da sigur de aia tot apare prin articole.
@Nu are nevoie de reclama: ..ei nah *****...cunoscatori???prin texas...america de sud...tari cu traditie la vita...acuma vine ghiolbanu de la parizer de vita si soia la cunoscator.....sictir....
Grasu ala chel nu știe nici măcar cum se pronunța numele crâșmei. O gluma de restaurant cu aere de fițe. O sa se lecuiasca lumea. O sa meargă O data din curiozitate și pa. Țărani cocliti ajunși la oraș, cu pretenții de SUA. Penibil.
@...: invidios ciochist si popandau ce ești tu
Faceti-mi-ar scarba de schiorlăielile voastre. Daca ala cere 1400ron pe un platou si sunt oameni ce-l cumpara, inseamna ca ala-i pretul. Exact cum cer asta chirii dement de mari si se cumpara, la fel e si carnea. Nu-ti permiți? Nu te duci! Exact ca si cu mersu la mare, n-ai bani de Mamaia, te duci in Grecia, e mai ieftin. N-ai bani de friptură, mergi… Citeste mai departe
@Emi:Corect, platoul e suficient pt 5 bărbați. Problema e dacă găsești in Cluj atâția….
Restul sunt niște epilati , umflați, popândăi si prefăcuți barfitori. Multi si cei imorali vorbesc numai despre morală și sunt” foarte serioși!”. Cu adevărat, mare boală este moralizarea din partea oamenilor imorali. Scriitorul Anghelos Terzakis zicea cât de… Citeste mai departe
@Emi: sa nu-ți stea în gat atâta friptura bogatule.
@...:
Din păcate asta a ajuns Cloojul de 5 stele stirbe.Va reprezinta
ai forte bun mancare aia care nu are bani sa mance acasa sau din brisca
@Forte bun mancare: tu nu ști scrie și îți trebuie restaurant? Țărănoi cu cele late și ciori, ăștia sunt clienții. Penibil.
Ma p I s pe acest restaurant de TI GANI
Ce fata de BULA are ala din filmut!
Un restaurant de CA CAT.
Pin de TI GANI
Sa-ti iau burgerul in puuuuuuuuuuuula!
Am fost aici și e de nota 10, totul. Dacă te iei după frustrati, poți muri de foame. Sunt pretentios, așa ca nu ma iau după niște umflați ce nu cunosc valoarea unei vite de calitate. Te uiți la ei și îți dai seama cine comenteaza, după calitatea și forma corpului fiecăruia. După ei mai bine-ți face Mita biciclista o felatiune și ți-o freacă pana te… Citeste mai departe
@Daniel Boulud : La mata in satra tot carne ai mâncat pretentiosule. PUNE MANA PE CARTE, ANALFABETULE. PUTI A TI GAN
Restaurant de CA CAT.
@Dan:
@Dan:
E mai ieftin rca-ul sa te bagi cu masina intr-o vacuta de-i place si lu dan diaconescu in direct.
E iohanis aici…si nu ii pasa de voi. Niciodata
Nu aveți voi treaba cât rezista . Va rezista exact câți bani mai au de spălat .
felicitari pt reclama
Un gras pesedist care face afaceri in orasul de 2 stele. Rezista maxim 1 an carciuma.