Duminica 22 Decembrie

Oamenii de știință au atins un nou nivel în industria agro-alimentară: Agricultura Celulară. În viitor vom putea mânca ouă sau carne produse în laborator


Știința duce industria agro-alimentară la un nou nivel. Biologia celulară ne va permite, în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, să consumăm carne, ouă și alte proteine, produse în laborator.

Specialiștii prezenți la conferința INOVALIMENT, organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu au dezbătut avantajele și dezavantajele alimentelor provenite din agricultura celulară. În fața noilor tehnologii, consumatorii privesc, încă, cu scepticism, acest tip de alimente.

Oamenii de știință au reușit până acum să creeze carne, ouă și chiar lapte cu ajutorul celulelor stem. Principalele beneficii ale alimentelor artificiale sunt legate de controlul nutrienților, dar și de nivelul scăzut de poluare a mediului.

Vom mânca ouă sau carne produse în laborator

Agricultura celulară își face loc timid, dar sigur, în alimentația viitorului. Produsele celulare pot deveni opțiuni viabile pentru consumatori, în viitor. Cât de sigure sunt ele pentru sănătatea umană, care vor fi normele de reglementare în acest sector, vom încerca să răspundem în conferința de astăzi”, a declarat managerul proiectului „Senatul Științific”, potrivit observatornews.ro. 

Pe lângă alimentele tradiționale provenite de la animale sau din culturi de pământ, consumatorii din întreaga lume, vor avea acces, în viitor, la produse din agricultura celulară. Singapore este primul stat din lume, care a creat un cadru legal și a autorizat producția și comercializarea unui produs provenit din cultura celulară.

Dintre statele europene este singura țară care a investit, în acest an, 60 de milioane de euro, pentru a finanța cercetarea, start-up-urile care aleg acest segment de dezvoltare. Tot aici s-a creat și prima asociație de agricultură celulară. Deși alimentele produse în laborator sunt controlate din punct de vedere nutrițional, rămâne întrebarea legată de efectul lor asupra sănătății, pe termen lung.


Comentarii Facebook