Sfaturi de aur pentru organizarea unui baby shower perfect


O petrecere de tip baby shower reprezintă o ocazie minunată pentru a celebra venirea pe lume a unui bebeluş, dar şi momentul de bucurie al viitoarei mămici. Deşi această tradiţie este una împrumutată, ea devine din ce în ce mai populară în toată lumea. Avantajul unui astfel de eveniment este că se poate organiza în zeci de moduri, de la o întâlnire restrânsă între prietene şi până la o petrecere cu dans şi muzica live.

Citeşte mai jos câteva sfaturi de aur ca să pui la cale un baby shower perfect:

Alege o tematică

O petrecere de tip baby shower poate să aibă diverse teme şi motive, uneori inspirate de sexul bebeluşului, alteori inspirate de personaje din filme sau de hobby-uri ori pasiuni ale viitoarei mămici. 

Poţi avea un baby shower ce are ca tema centrală dansul, jucăriile şi jocurile populare pentru copii, personaje de basm sau atmosfera anilor 2000. Ai nenumărate variante din care să alegi, însă cel mai bine este să ţii cont de ceea ce şi-ar dori viitoarea mămica, de pasiunile ei şi de preferinţele ei.

Gândeşte-te la locaţie

O mulţime de locaţii se pretează pentru un baby shower, de la o petrecere în grădină şi până la un picnic pe plajă sau în parc. De asemenea, ai şi opţiunea de a organiza un baby shower la restaurant ori la terasă în funcţie de sezon. 

Cea mai simplă variantă este să alegi o locaţie unde atât viitoarea mămica, cât şi invitaţii pot ajunge uşor. De obicei, destinaţiile îndepărtate nu se pretează pentru un baby shower, în special ca să nu stresezi viitoarea mămica sau să îi încarci prea mult programul.

Cere părerea viitoarei mămici

Cel mai important pas când organizezi o astfel de petrecere este să vorbeşti cu viitoarea mămica. În cazul în care acest eveniment nu va fi o surpriză, afla exact ce şi-ar dori aceasta şi oferă-i ocazia de a lăsa organizarea în mâinile tale, astfel încât ea să folosească timpul câştigat în alte scopuri. Desigur, spune-i viitoarei mămici că vei ţine cont de toate sfaturile şi cerinţele ei.

Chiar şi pentru o petrecere surpriză vei avea nevoie de câteva sugestii de la viitoarea mămica. Întreab-o cât mai voalat dacă şi-ar dori o astfel de petrecere şi cum i-ar plăcea să arate, de preferat cu destul de mult timp înainte de evenimentul propriu-zis.

Alcătuieşte o listă de cadouri

Cadourile ce se oferă la baby shower trebuie să fie utile, astfel încât să îi oferi un ajutor viitoarei mămici. Alcătuieşte o listă de cadouri de acest tip, pe care să o împărtăşeşti cu restul invitaţilor, că fiecare să îşi poată alege o variantă potrivită pentru bugetul sau. Cadourile precum aparatele de aerosoli, batista bebelusului, baby monitor, scutecele sau produsele de îngrijire se număra printre cele mai inspirate opţiuni.

Spre exemplu, un aparat de aerosoli este foarte util în primii ani de viaţa ai celui mic, în special în sezonul răcelilor. Avantajul aparatului de aerosoli este că poate fi folosit atât de adulţi, cât şi de cei mici. În afară de aparat de aerosoli, te mai poţi îndrepta şi către produse precum hăinuţele, genţile pentru cărucior sau dispozitive ce emit zgomote albe. 

Planifică meniul

O petrecere baby shower nu este completă fără un meniu bine pus la punct. Poţi opta pentru finger food, precum pui crispy, tacos sau pizza, mâncare gătită sau poate chiar preparate cu un anume specific, asiatic ori oriental. La capitolul băuturi, nu uita să incluzi şi câteva variante de cocktailuri nonalcoolice, ca viitoare mămica să aibă de unde alege.

În general, meniul se alege în funcţie de bugetul de care dispui, dar şi de specificul locaţiei, de anotimp şi de preferinţele invitaţilor.

Foloseşte sfaturile de mai sus ca să organizezi un baby shower fără cusur şi să aduci zâmbetul pe buze viitoarei mămici cu un eveniment de neuitat.

Comentarii Facebook