Temele în exces, motiv de stres pentru elevi: Prea multe teme pot duce la epuizare, pierdere în greutate și izolare socială
„Temele pot afecta sănătatea fizică şi psihică a elevilor”, arată un studiu realizat de Universitatea Stanford din California. Pentru 56% dintre eleviii care au participat la studiu, temele pentru acasă sunt principala sursă de stres.
Studiul Oxford realizat de Universitatea Stantford din California arată clar că peste 50% dintre elevii care învață în școli occidentale consideră temele pentru acasă ca fiind principala sursă de stres.
Elevii români, însă, sunt învățați cu această experiență a temelor încă din clasa I, iar învățătorii sunt de multe ori într-o competiție. Cine dă cele mai multe teme este cel mai bun.
Prea multe teme pot duce la epuizare, pierdere în greutate și izolare socială
Cu toate acestea, prea multe teme, însă, pot duce la lipsa somnului, dureri de cap, epuizare și pierdere în greutate. Activitățile extracuriculare și timpul social oferă elevilor șansa de a-și împrospăta mintea și corpul, însă cei care au cantități mari de teme au mai puțin timp de petrecut cu familia și prietenii lor. Mai mult, specialiștii din California susțin că acest lucru îi poate face să se simtă izolaţi și fără un sistem de sprijin, afectându-le astfel atât viața de la școală, cât și cea de acasă, notează Antena3.
Părinţii sunt cei care le pot fi alături elevilor şi îi pot susţine în rezolvarea sarcinilor pentru acasă, astfel încât aceştia să simtă un sprijin şi să poată găsi mai multe resurse pentru a se destinde.
Sursa foto: nypost.com
3 Comentarii
Acum cred ca deja-i târziu, vi-i se arunca pruncii de la etaj, se droghează și-s infractori peste 99% - au învățat sa fure și sa dea mita pt note și de la cine… de la părinții care-s la fel, nu știu sa-și lege singuri șireturile ce sa mai vb de o angajare pe forte proprii?
Ce teme in exces?? Hai sa fim seriosi. Astia nu vor sa invete nimic, si au niste parinti la fel de inconstienti. Inainte de '90 generatii intregi petreceau 2 - 3 - 4 ore pe zi sa faca numai teme pt a doua zi. Si dupa '90 cand au iesit in lume primeau laude de la angajatori. Astora de azi le cumpara parintii diplome si ajung buimaci, prosti si aroganti… Citeste mai departe