Cristela Georgescu, soția candidatului la președinție Călin Georgescu și-a dezvăluit rețeta de gogoșari ,,cu gust dumezeiesc”, cum îi numește ea, pe care îi gătește și soțului.
Sorin Bontea a lansat o nouă rețetă de tocăniță de toamnă, extrem de delicioasă.
Cu toții ne amintim cu nostalgie de dulciurile din copilărie preparate de bunica cu multă dragoste.
Arhivele din secolul al XVIII-lea consemnează că în Țara Românească a apărut prima carte de bucate, cu un titlu pe cât de hilar, pe atât de descriptiv: ,,Carte întru care să scriu mâncările
Taste Atlas, ghidul online de călătorie dedicat mâncărurilor tradiționale, a clasat Varza a la Cluj pe locul 16 în topul celor mai îndrăgite 50 de preparate tradiționale din lume.
Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate culinare.
Varza albă este cea mai populară opțiune pentru a fi murată, datorită consistenței și gustului său. Aceasta este mai crocantă și mai fermă decât alte tipuri de varză, ceea ce o face ideală pentru murare.
"Sharoma de post" este o expresie care se referă la o aromă sau la un preparat alimentar specific pentru perioadele de post religios. În aceste perioade, conform tradiției creștine, se practică abstinența de la consumul de produse de origine animală, incl
Icrele cu fasole reprezintă o alternativă delicioasă și sănătoasă la icrele obișnuite.
Ciorba de burtă clasică este, în general, cea mai populară variantă în multe culturi și regiuni. Este renumită pentru gustul său bogat și reconfortant, combinând aroma intensă a burții de vită cu legumele proaspete și condimentele. Servită cu smântână și
Pentru că mititeii sunt extrem de buni și ne fac cu ochiul de fiecare dată la un grătar, ajungem să consumăm mai mulți decât ar fi cazul.
Rețeta de Paste cu pesto de busuioc și rucola este apreciată pentru experiența culinară bogată și plină de arome pe care o oferă. Combinând ingrediente proaspete și sănătoase, acest preparat cucerește gusturile celor care își doresc o masă delicioasă și u
Langoș -ul este un fel de mâncare tradițional ungurescă, cunoscută și apreciată în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este o bucată de aluat prăjită, de obicei, rotundă sau ovală, asemănătoare unei clătite pufoase. Langoș-ul se obține dintr-un aluat
Există mai multe modalități de a mânca cartofii, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele personale și de stilul de gătit.
Tartă delicioasă cu scorțișoară, fără coacere și fără zahăr. Rețeta simplă pe care nu poți să o ratezi!
„Taci și înghite” este denumirea unui preparat tradițional, cu origini ardelenești, fiind vorba despre o rețetă veche, care era preparată în trecut de ciobani.
Cei care vor să pregătească un mic dejun rapid și delicios pot opta pentru o omletă pufoasă cu brânză.
Orezul brun este o alegere hrănitoare și sănătoasă, fiind bogat în vitamine, minerale, fibre și aminoacizi esențiali în comparație cu orezul alb. Iată cum să îl gătești perfect:
Orezul basmati, cu bob lung și subțire, emană o aromă delicată și se transformă într-o textură pufăitoare când este preparat corespunzător. Iată cum poți fierbe corect orezul alb pentru a obține rezultate delicioase:
Datorită obiceiurilor alimentare, organismul poate acumula toxine, motiv pentru care se recomandă o detoxifiere. Pentru a realiza acest proces de curățare, poți opta pentru o băutură revitalizantă cu un gust delicios și o preparare simplă.
Sărbătorile au adus cu ele și consum mai intens de băuturi alcoolice, astfel că mulți au trecut prin mahmureli groaznice. Medicii recomandă hidratarea şi alimente uşoare după ce am consumat alcool peste măsură.
Maioneza de post se poate face în multe moduri, dar azi vă vom prezenta un sos unic și foarte gustos.
Luni, 12 iunie, a început postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar mulți credincioși se bazează pe rețetele pentru preparate de post în această perioadă.
Lipsa de energie este o problemă majoră pentru mulți români. Pentru cei care nu preferă cafeaua, există un ceai care ajută la combaterea stării de oboseală.
Chef Adi Hădean a relatat un incident amuzant, cu care sigur se confruntă mulți. Faimosul bucătar a avut invitați copii la masă, iar pentru a-i face să mănânce a apelat la toate trucurile.
Chef Florin Dumitrescu a arătat urmaritorilor săi din mediul online o rețetă inedită pentru faimosul desert, anume laptele de pasăre. Acesta a schimbat puțin rețeta, pentru a o face cât mai originală, în stilul său.
Pentru a-i răsfăța pe copii de 1 iunie, iată o rețetă gustoasă de brioșe cu iaurt și căpșuni, care se poate prepara rapid, obținându-se un adevărat deliciu, preferat de copii. Iată
Salatele se regăsesc printre felurile principale de mâncare în rândul persoanelor care țin diferite diete de menținere sau reducere a greutății. Românii fac deseori greșeala de a adăuga diferite ingrediente în salate, din dorința de a obține o salată săți
Odată cu încălzirea vremii, românii tind să aleagă tot mai mult salatele. Salata grecească cu sfeclă este una dintre opțiunile pentru o masă versatilă, care se poate prepara într-un timp redus și nu necesită multe ingrediente.
A început sezonul grătarelor și pasionații de mâncăruri făcute pe grill caută noi rețete și preparate pentru a-i impresiona pe cei dragi. Două asemenea opțiuni pot fi kebabi, sau salata cu halloumi la grătar.