Care este remediul băbesc pentru a trata mahmureala
Sărbătorile au adus cu ele și consum mai intens de băuturi alcoolice, astfel că mulți au trecut prin mahmureli groaznice. Medicii recomandă hidratarea şi alimente uşoare după ce am consumat alcool peste măsură.
În Bucovina, remediul băbesc spune că o seamă de varză vindecă tot.
Mâncarea greoaie din noaptea de Revelion - friptura, sarmalele - sunt înlocuite în prima zi din an cu ciorbele. Cu cât mai acre cu atât mai bune. Însă aici, în zona Bucovinei secretul este altul - zeama de merişoare, acră şi ea. Oriunde însă ne-am afla în ţară cu siguranţă ştim că după ce am băut prea mult vin de Revelion, în prima zi din an consumăm zeamă de varză.
Medicii spun că cel mai bun tratament împotriva mahmureli ar fi hidratarea: ”Dacă abia ne-am trezit şi trebuie să ne dregem, nu poţi cu altceva decât cu un pic de apă plată cu lămâie. Bine, vodca e dedesubt”.
Ce este mahmureala
Mahmureala este o stare neplacută, rezultată in urma consumului de alcool, ca urmare a unei intoxicații etilice si deshidratare, dar și a efectului pe care îl are alcoolul asupra sistemului digestiv, rinichi și ficat.
Mahmureala se instalează după ce efectele toxice ale alcoolului încep să dispară. Consumul de alcool are efect diuretic asupra organismului, conducând la folosirea frecventă a toaletei, și de fiecare dată când se elimina apă, se elimină și o mulțime de substanțe minerale, fapt ce va cauza starea neplăcută specifică mahmurelii. În mahmureală există simptome fizice precum, cel mai adesea, dureri de cap și stomac și tulburări psihice precum depresia.
Durerile de cap (migrenele) au drept cauză deshidratarea, care, la consumul de alcool, este mai acută. Corpul intră, pe „avarii” și consumă apă din țesuturi, conducând la dureri în mai multe zone. Vara, consumul de apă este mai mare, din cauza temperaturilor ridicate, prin urmare, mahmureala de vară este mai puternică.
Nu s-a dovedit științific că amestecarea tipurilor de băuturi alcoolice ar provoca mahmureli cu manifestări mai neplăcute, mahmureala este in directă legatura cu cantitatea de alcool consumată.
Unele studii sugerează că anumite băuturi provoacă o mahmureală mai puternică. Whiskey-ul, romul, vinul roșu și băuturile închise la culoare, dau o mahmureală mai puternică decât vodka sau vinul alb.
De asemenea, băuturile care folosesc coloranți duc la o mahmureală mai puternică din cauza substanțelor toxice care sunt prezente in coloranți.
1 Comentariu
Să nu bei deloc.