Ce fel de brânză se folosește pentru o pască gustoasă. Cum se aleg ingredientele pentru o pască de invidiat?
Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Paștelui, iar gospodinele au intrat pe ultima sută de metri când vine vorba de pregătirile pentru masa de Paști. Pasca tradițională este nelipsită de pe mesele românilor de Paște, de aceea, ingredientele pentru pregătirea ei sunt extrem de importante.
Pentru cei mai mulți credincioși, pasca este al doilea cel mai important preparat tradițional al Sărbătorii de Paşte, după ouăle roșii. Pasca se pregătește în diferite forme, în funcție de zonele țării, ea poate fi preparată cu brânză sau cu smântână, cu ciocolată sau, mai nou, fără făină. Potrivit tradiției, pasca de Paște se prepară în ajunul Învierii, mai exact în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare.
Ce fel de brânză se folosește la umplutura pentru pască?
Pentru a obține cea mai reușită pască se recomandă să se folosească brânză de vaci grasă și foarte bine scursă.
O pască făcută cu aluat de cozonac îi poate impresiona pe cei dragi, de sărbători. Se recomandă folosirea unei făini de înaltă calitate, albă, fină și pufoasă.
Trucuri pentru o pască cât mai gustoasă
Odată cu trecerea timpului, rețeta de pască a evoluat, iar gospodinele desăvârșite au îmbunătățit-o de la un an la altul. În prezent, pasca tradițională se poate face cu ciocolată, cu brânză dulce, cu smântână, sau chiar fără aluat. Iată câteva trucuri, de mare ajutor, pentru un preparat delicios:
- Se recomandă folosirea unei făini de înaltă calitate, albă, finǎ şi pufoasǎ, fără aditivi sau amelioratori adăugați.
- Drojdia trebuie amestecată cu zahăr și lapte călduț, apoi trebuie lăsată la odihnit.
- Se pune o lingură de griș din grâu, dacă umplutura cu brânză e prea lichidă. Îi va da o consistență cremoasă.
- Se lasă aluatul să crească de două ori: o dată în vas și a doua oară în tava de copt.
0 Comentarii