Vineri 22 Noiembrie

Cum se face cea mai bună maioneză de post și care este ingredientul care îi dă un gust desăvârșit


Maioneza de post se poate face în multe moduri, dar azi vă vom prezenta un sos unic și foarte gustos. 

Aveți nevoie de usturoi, care va da un gust cu totul și cu totul special și aromat. Desigur că nu puteți folosi ouă sau alte ingrediente de origine animală, așa că trebuie improvizat.

Aveți nevoie de lapte vegetal, de care doriți dvs, ulei vegetal și ingredientele de mai jos:

1/2 ceașcă de lapte de migdale sau alt lapte vegetal

1 linguriță de oțet de mere sau zeamă de lămâie

1/2 cană de ulei vegetal (ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline)

2 căței de usturoi, zdrobiți sau mărunțiți fin

1 linguriță de muștar

Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Cu un blender, combinați laptele de migdale și oțetul de mere sau zeama de lămâie. Totul trebuie făcut la viteză redusă și apoi puneți uleiul. Compoziția se amestecă până devine la groasă.

La final se adaugă usturoiul zdrobit sau mărunțit fin, muștarul, sarea și piperul în blender.

Sosul obținut poate fi ținut la frigider.

Comentarii Facebook