Lapte de pasăre, așa cum îl face chef Florin Dumitrescu. Rețeta e ideală pentru zilele calde de vară


Chef Florin Dumitrescu a arătat urmaritorilor săi din mediul online o rețetă inedită pentru faimosul desert, anume laptele de pasăre. Acesta a schimbat puțin rețeta, pentru a o face cât mai originală, în stilul său.

Ingrediente

  • 4 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 200g zahăr
  • 80ml rom

Pentru sos

  • 120g zahăr
  • 30ml rom

Mod de preparare

Prima dată se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă. Se adaugă treptat zahărul și se bate în continuare. Apoi urmează prepararea unei cree zabaglione, cu specific italian. Este nevoie de un gălbenuș de ou, zahăr și vin dulce, dar Florin Dumitrescu a înlocuit băutura cu rom, pentru un gust desăvârșit.

Gălbenușurile se bat cu zahăr până când se topește de tot, apoi se adaugă romul și se amestecă până se obține o spumă consistentă. Pentru a prepara sosul de caramel, se lasă zahărul să se topească într-o crăticioară și se flambează romul.

La rețeta principala, albușurile bătute spumă se adaugă în vasele tapetate cu zahăr, apoi se bagă la cuptor timp de 3 minute la 90 de grade Celsius. În momentul în care crema cu specific italian este gata, se așează în vasul în care am făcut-o, pe o baie de gheață. Când albușul s-a gătit, se va pune peste sosul zabaglione. La final, se decorează desertul cu sosul de caramel și poate fi savurat.

Comentarii Facebook