Spanacul este benefic pentru sănătate și are numeroase beneficii, motiv pentru care mulți români aleg să îl includă în tot mai multe rețete clasice. Iată o rețetă senzațională de lasagna cu spanac și brânzeturi.
Există un ingredient special pentru clătite, care dacă este folosit la aluat le va face pufoase. Dacă se folosește acest produs, nici nu va mai fi nevoie de dulceață sau cremă de ciocolată.
Andreea Marin a împărtășit prietenilor și urmăritorilor săi o rețetă de pâine făcută acasă, în câteva minute, care după spusele ei, nu îngrașă.
Borșul de perișoare din carne de curcan este un preparat similar ciorbei, având în vedere că sunt doar câteva ingrediente diferite în componență. Iată o rețetă inedită pentru borșul de perișoare, care este apreciată și de cei mai mari gurmanzi.
Cina este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Nu este niciodată o idee bună să sari peste cină, indiferent de trendurile ce apar pe reţelele sociale, care te pot sfătui să renunţi la această masă.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat o rețetă inedită, care poate fi preparată rapid, pentru o băutură care ar ajuta la eliminarea insomniilor.
Dimineața este unul dintre cele mai vulnerabile momente din zi pentru stomac. Pentru menținerea sănătății, este necesară atenție atunci când vine vorba de alegerea mâncării în prima parte a zilei. Iată de ce alimente trebuie evitate pe stomacul gol.
Nutriționista Mihaela Bilic vine și trage un semnal de alarmă în legătură cu consumul de roșii cu brânză, fel preferat al multor români. Cunoscuta specialistă susține că această gustare este o bombă calorică.
Micul dejun este considerat de mulți specialiști în nutriție ca fiind masa principală a zilei. Iată rețeta inedită de preparare a unui mic dejun rapid și sănătos, care poate fi gata în mai puțin de 5 minute.
Tendința românilor este să creadă că orice preparate pot fi consumate și câteva zile mai târziu, cu condiția că sunt ținute în frigider. Acest lucru este complet fals în cazul anumitor mâncăruri, susțin specialiștii în alimentație.
Ciorba rădăuțeană de pui, promovată drept un remediu pentru mahmureală, și-a câștigat locul în topul celor mai gustoase supe din lume, conform unei publicații gastronomice.
Există o legumă plină de beneficii, care poate îmbunătăți funcții importante ale organismului. Este ieftină și ușor de găsit în orice magazin.
Cozonacul se numără printre mâncărurile de tradiție la orice masă de Paște. Pentru cei care preferă să prepare desertul tradițional acasă, iată o rețetă inedită de-a lui Florin Dumitrescu, pentru un cozonac pufos.
Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Paștelui, iar gospodinele au intrat pe ultima sută de metri când vine vorba de pregătirile pentru masa de Paști. Pasca tradițională este nelipsită de pe mesele românilor de Paște, de aceea, ingredientele pentr
Este de necontestat faptul că supele și ciorbele sunt printre mâncărurile preferate de foarte mulţi români, dar puţini ştiu, însă, care sunt diferențele dintre cele două preparate.
Potrivit experților, există alimente care pot fi consumate pentru îmbunătățirea sănătății ochilor. Menținerea unei diete echilibrate poate ajuta pe oricine să își mențină ochii ochii sănătoși și să reducă riscul de a dezvolta diferite afecțiuni oculare.
Rețeta pentru cozonacul de post este potrivită pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele care doresc să gătească de post înainte de sărbător. Aceasta este alegerea perfectă pentru pentru persoanele care țin încă post și vor să se bucure de un desert
Mai sunt puține zile până la sărbătoare de Paște, iar pregătirile au început deja pentru unele gospodine. Ca în fiecare an, ouăle roșii vor fi nelipsite de pe pe mesele românilor. Iată o metodă inedită pentru ca gălbenușul oului să nu se mai înverzească.
Există anumite alimente care pot fi consumate chiar și după depășirea termenului de valabilitate, iar unul dintre ele nu expiră niciodată. Acest lucru este cu adevărat uimitor.
Este cunoscut faptul că ceaiurile aduc multe beneficii pentru sănătatea organismului uman. Iată ce ceaiuri trebuie băute în funcție de posibilele probleme întâlnite în viața de zi de zi.
Schimbările subite de vreme cauzează multor oameni dureri de oase. Stilul de viață sedentar, cu un serviciu unde se stă, multe ore zilnic, fie pe scaun, fie în picioare, poate contribui, de asemenea, acestor diferite dureri, de la degete până la articulaţ
Tuslamaua este o mâncare cu specific turcesc care face furori în lume, oamenii se îndrăgostesc de această rețetă de la prima degustare. Ei bine, puține gospodine știu secretele acestei rețete, care fac din tuslamaua de burtă o adevărată delicatesă.
Fiind în perioada de post, credincioșii caută alternative pentru alimentele din carne. Tocana de legume pare a fi rețeta perfectă acestei perioade pentru toate gospodinele, fiind ușor de preparat..
Pâinea cu urzici și bicarbonat este extrem de sănătoasă, iar gustul este unul delicios. E nevoie de puține ingrediente pentru un rezultat de senzație.
”Varza a la Cluj” este rețeta cea mai cunoscută din orașul de pe Someș și reprezintă cel ma bine orașul.
O rețetă simplă pentru cartofi prajiti
Cunoscutul chef Adi Hădean a făcut publică o rețetă specială de fursecuri, numai bună pentru zilele festive.
În topul celor mai căutate rețete online anul acesta au fost prăjituri, ciorbe, preparate tradiționale, dar și unele exotice precum „tempura”. Clasica „negresă” ocupă prima poziție în topul căutărilor, urmată de „ciorba de miel tradițională” și „zacuscă”.
Pe cea mai scumpă masă festivă se află gâsca la cuptor din Germania, în timp ce sarmalele româneşti sunt cele mai ieftine, arată un studiu global referitor la ţările care cheltuiesc cel mai mult pentru masa de Crăciun.
Clujul a devenit în ultimii ani raiul gurmanzilor, în special datorită multiculturalitaţii de aici, dar şi a dezvoltării oraşului. Aşa se face că restaurante mai mari sau mai mici de aici au ajuns să fie tot mai apreciate şi chiar premiate la nivel mondia