Reţeta celor mai bune chifteluţe de dovlecei cu brânză. Preparatul ăsta va fi îndrăgit şi de copii
Reţeta celor mai bune chifteluţe de dovlecei cu brânză include doar câteva ingrediente ieftine ce se găsesc ușor în aproape orice magazin alimentar. Modul de preparare este extrem de simplu și durează foarte puțin, iar rezultatul este delicios și potrivit atunci când se simte nevoia de o masă mai ușoară, chiar și pentru copii, dar și pentru persoanele care nu consumă deloc carne.
Reţeta celor mai bune chifteluţe de dovlecei cu brânză. Ingrediente
- 1/2 kg dovlecei
- 100 g brânză telemea de vacă
- 2 ouă
- 5 linguri făină sau pesmet
- o legătură mărar tocată mărunt
- piper și sare
- ulei pentru prăjit
Reţeta celor mai bune chifteluţe de dovlecei cu brânză. Cum se pregătește compoziția
Cele mai bune chifteluțe de dovlecei cu brânză sunt foarte ușor de făcut. Înainte de orice altceva, se curăță dovleceii de coajă și se dau pe răzătoare. Este de preferat răzătoarea mică. Aceștia vor trebui lăsați la scurs într-o sită sau storși, pentru că vor lăsa destul de multă apă. Într-un alt vas, se dă pe răzătoare și telemeaua. Dacă lasă zer, trebuie să fie scursă sau stoarsă la rândul ei.
Când cele două ingrediente principale sunt pregătite, se pun într-un bol încăpător. Se adaugă cele două ouă și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine. Apoi, se adaugă câteva linguri de făină ce pot fi înlocuite cu cinci linguri de pesmet.
Reţeta celor mai bune chifteluţe de dovlecei cu brânză. Două variante posibile
Din acest moment, se poate alege între două moduri de lucru pentru cele mai bune chifteluțe de dovlecei. În prima variantă, se rămâne la cele cinci linguri de făină adăugate. Apoi, după condimentare, se vor pune chiftelele la prăjit cu ajutorul unei linguri. În cea de-a doua variantă, se adaugă ceva mai multă făină și se obține o compoziție ce va putea fi modelată cu mâinile, la fel ca în cazul chiftelelor normale, din carne.
După ce se alege una dintre cele două variante, se condimentează chiftelele de dovlecei cu piper și sare. Atenție! Este posibil să nu mai fie nevoie de sare, dacă telemeaua este destul de sărată.
În cele din urmă, se încinge bine uleiul într-o tigaie și se pun chiftelele în tigaie – fie cu lingura, în primul caz, fie cu mâna, în cel de-al doilea. Chiftelele vor căpăta o formă frumoasă singure, oricum. Se lasă la prăjit la foc mediu și se rumenesc pe ambele părți. În final, se lasă la răcit pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie. Rolul lor este acela de a absorbi uleiul în exces.
0 Comentarii