Duminica 22 Decembrie

Rețetă de omletă la tigaie cu ton și ardei, perfectă pentru un mic dejun gătit rapid și sănătos. Mâncarea poate fi gata în mai puțin de 5 minute


Micul dejun este considerat de mulți specialiști în nutriție ca fiind masa principală a zilei. Iată rețeta inedită de preparare a unui mic dejun rapid și sănătos, care poate fi gata în mai puțin de 5 minute.

În timp ce unele persoane preferă să se trezească și să bea o cafea pe stomacul gol, alții nu concep să își înceapă ziua fără să servească micul dejun. 

Mulți români nu pot funcționa până nu mănâncă ceva dimineața. Deșii oamenii nu dispun de mult timp pentru prepararea micului dejun în timpul săptămânii, există rețete care se pot prepara rapid, precum cea propusă mai jos.

Ingrediente:

  • 6 ouă mari
  • 1 conservă file de ton (200g)
  • ½ ardei gras roșu
  • ½ ardei gras galben
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri cremă de brânză (50 g)
  • 2 linguri ulei de măsline/floarea soarelui
  • 1 lingura ulei de măsline/floarea soarelui (pentru sotarea legumelor)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

- taie ardeii în cubulețe mici, toacă ceapa mărunt și pune-le în ulei, la sotat, la foc mic, pâna se înmoaie (aproximativ 3 minute).

- lasă apoi legumele să se răcească puțin și adaugă crema de branza, tonul, sare si piper dupa gust și amestecă bine.

- bate apoi câte 3 ouă pentru fiecare omletă, până la omogenizare și adaugă-le într-o tigaie antiaderentă.

- Lasă omleta la prăjit aproximativ 2 minute, pe foc mediu, sau până când se rumenește discret și apoi pune jumătate din mixul de ardei, ton și ceapa pe una dintre jumătățile omletei, apoi, cu ajutorul unei spatule, pliază omleta. Mai las-o pe foc cca. 1 minut și apoi scoate-o pe o farfurie. Se poate servi simplă sau cu salată.

Comentarii Facebook