Vineri 15 Noiembrie

Rețetă de salată cu paste și ouă. Explicații pas cu pas pentru o salată nemaipomenită


Ți-e foame și nu știi ce să faci de mâncare rapid? În acest caz, noi îți prezentăm o delicioasă și sănătoasă în același timp, rețetă de salată cu paste și ouă. Este foarte simplu de preparat și nu îți va luat mult timp.

Rețetă de salată cu paste și ouă

După cum spuneam, dacă ai chef de o salată sănătoasă, gustoasă și care este foarte ușor de făcut, poți face o salată cu paste și ouă. Deși există mai multe rețete de acest fel, nu vei regreta că ai făcut această rețetă și mai mult ca sigur o vei mai pregăti și apropiaților.

Pentru două porții de salata de paste și ouă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

   - 100 de grame de penne sau altfel de paste;

   - 50 de grame de măsline (verzi și negre);

   - o portocală;

   - câteva roșii cherry;

   - 2 castraveți;

   - 2 – 3 ouă;

   - busuioc;

   - ulei de măsline (sau poate fi și de floarea soarelui);

   - zeamă de lămâie;

   - și bineînțeles sare și piper.

Salată de paste și ouă, mod de preparare:

Așadar, se pune într-o oală apă cu sare la fiert. După ce apa dat în clocot se pun pastele, care se lasă la fiert conform instrucțiunilor pe ambalaj. După ce au fiert, pastele se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs într-o strecurătoare.

În continuare, se fierb ouăle tari. Când sunt fierte se scot și se pun în apă rece pentru a se răci. După ce s-au răcit, se curăță și se taie în sferturi.

Acum, nu mai este nevoie decât să punem pastele într-un bol încăpător, să adaugăm roșiile tăiate felii, castraveții tăiați rondele, măslinele și feliile de portocală tăiate în jumătăți. După toate acestea, se amestecă între ele și se pun în farfurii. Acum nu mai este nimic de făcut, decât să ornați farfuriile cu jumătățile sferturile de ou.

Dacă ți-a plăcut rețeta, poți încerca și rețeta de salată de ouă cu șuncă și maioneză, de mai jos.

Rețetă de salată de ouă cu șuncă și maioneză

Ingrediente (pentru două persoane):

   - 250 de șuncă;

   - 4 ouă;

   - maioneză după gust (poate fi înlocuită cu ulei);

   - un ardei gras;

    -un castravete;

    -o legătură de mărar;

   - o conservă de boabe de porumb;

   -sare și piper după gust.

Cum se prepară:

Se pun ouăle la fiert până se întăresc. După ce au fiert, se scot într-un vas cu apă rece, iar când s-au răcit se curăță de coajă și se taie în cubulețe. Apoi, se taie castravetele după cum vreți să arate în farfurie. Ardeiul gras se taie fâșii subțiri. Mărarul se toacă mărunt și boabele de porumb se scurg de zeamă.

Într-un bol încăpător, se adaugă legumele, ouăle, maioneza și bineînțeles sarea și piperul și se amestecă. După ce ați făcut toate aceste operațiuni, nu vă mai rămâne decât să serviți această delicioasă salată de ouă cu șuncă.

Beneficiile ouălor

Oul este un aliment cu un conținut foarte de bogat în proteine. Tocmai din această cauză, oul îți dă senzația de sațietate. Potrivit specialiștilor, un ou fiert la micul dejun e perfect pentru a avea energie pentru tot restul zilei.

Comentarii Facebook