Rețetă excelentă de lasagna cu spanac și brânzeturi. Iată secretul pentru un preparat gustos și plin de vitamine


Spanacul este benefic pentru sănătate și are numeroase beneficii, motiv pentru care mulți români aleg să îl includă în tot mai multe rețete clasice. Iată o rețetă senzațională de lasagna cu spanac și brânzeturi. 

Spanacul asigură dozele zilnice necesare de vitamina A și vitamina K, pe lângă minerale, spanacul are calități superioare antioxidante și ajută la curățarea sângelui, dar și la reducerea anemiei, astfel că se recomandă introducerea acestuia în cât mai multe mese.

Rețetă de lasagna cu spanac și brânzeturi

Ingrediente:

  • 300 g brânză telemea
  • 500 g spanac congelat
  • 250 g foi lasagna
  • 50 g cașcaval
  • 1 ceapă mare
  • sare, piper
  • 5 căței de usturoi

Pentru sos

  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • sare, piper
  • 500 ml supă de legume
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se adaugă ulei într-o tigaie. Se toacă ceapa și usturoiul, iar apoi se călesc puțin. Se adaugă spanacul, împreună cu puțină apă și se lasă se se fiarbă la foc mic. Atunci când spanacul este făcut se condimentează cu piper și sare.

Pentru sos, se topește untul și se adaugă făina în ploaie, iar mai apoi se amestecă bine și se toarnă  puțin câte puțin laptele, dar și supa, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Se lasă până dă în clocot, iar mai apoi se mai adaugă sare și piper după gust. Se unge primul strat cu sos, după care se așează primul strat de foi. Mai apoi se pune un strat de spanac și unul de telemea rasă. Se continuă procesul până la ultimul strat, iar mai apoi se presară cașcaval deasupra și se lasă la cuptor pentru 30 de minute. Poftă bună!

Comentarii Facebook