Duminica 22 Decembrie

Rețeta numărul 1 în topul căutărilor Google România 2022. E o prăjitură cu gust inconfundabil de cacao și miez moale


În topul celor mai căutate rețete online anul acesta au fost prăjituri, ciorbe, preparate tradiționale, dar și unele exotice precum „tempura”. Clasica „negresă” ocupă prima poziție în topul căutărilor, urmată de „ciorba de miel tradițională” și „zacuscă”.

Negresa este una dintre cele mai populare prăjituri de casă pentru că se face extraordinar de ușor dar și fiindcă este absolut delicioasă. 

Ingrediente negresa (ptr cca 30 bucăți):

  • 1 cana lapte  (250 ml)
  • 1si 1/2 zahar (300 gr)
  • 1 cana faina  (300 gr)
  • 200 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 3 oua

Mod de preparare negresa:

1. Se pun intr-o cratita pe foc untul, laptele, zaharul si cacao si se lasa la foc mic pana cand se omogenizeaza compozitia. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Pastram deoparte cateva linguri pe care le vom folosi pentru glazura.

2. Cand s-a racit se adauga galbenusurile, faina si praful de copt si se incorporeaza.

3. Se bat si albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata.

4. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute. Nu trebuie lasata mai mult decat trebuie, pentru ca negresa nu va mai fi moale si umeda ci va deveni uscata.

5. Dupa coacere o lasam sa se racoreasca.

6. Glazuram prajitura, fie cu glazura pe care am oprit-o la inceput din compozitie, fie topim 100 gr de ciocolata impreuna cu doua linguri de ulei.

7. Cat glazura este calda inca, presaram nuca de cocos si taiem negresa in forma de romburi sau patrate.

Comentarii Facebook