Rețeta secretă a lui Chef Florin Dumitrescu, pentru un cozonac delicios și pufos de Paște
Cozonacul se numără printre mâncărurile de tradiție la orice masă de Paște. Pentru cei care preferă să prepare desertul tradițional acasă, iată o rețetă inedită de-a lui Florin Dumitrescu, pentru un cozonac pufos.
Chef Florin Dumitrescu are câteva trucuri la care apelează atunci când pregătește cozonacul. Faimosul juratul de la „Chefi la Cuțite” ține cont de câțiva pași simpli, atunci când vine vorba de prepararea cozonacului de Paște.
Ingrediente:
- 500 de grame de făină
- 2 ouă
- 20 g drojdie
- 150 ml lapte
- 100 ml apă
- 400 g miez de nucă
- 1 coajă de portocală
- 100-150 g zahăr brun
- 200 g unt
- 1 linguriță de scorțișoară
- cuișoare
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă făina cu untul până se obține o compoziție omogenă. Mai apoi, într-un alt vas, se dizolvă drojdia în lapte.
Ulterior, se adaugă gălbenuș de ou și zahăr brun. După ce ambele compoziții sunt bine amestecate, se omogenizează și se frământă aluatul. Este recomandat ca amestecul să nu fie frământat prea mult, ci doar cât să se poată lucra cu el. Mai apoi, este bine să fie lăsat la rece pentru cel puțin 20 de minute.
Între timp, poate fi pregătită umplutura pentru cozonac. Într-un vas cu apă se pune zahăr brun. Se adaugă și nuca, după ce este sfârmătâ, dar și cuișoarele.
Mai apoi, se amestecă nuca cu siropul obținut, scorțișoară și coajă de portocale. După ce umplutura este gata, se poate pregăti aluatul. Se taie o bucată și se frământă, se pune amestecul și se închide la capete. Se repetă și cu cealaltă parte, iar mai apoi se rulează.
Înainte de a ajunge la cuptor, este bine ca desertul să mai stea încă 30 de minute la rece și mai apoi să fie copt. La fel de bine este ca preparatul să fie uns cu ou înainte să ajungă la cuptor. Se lasă la gătit pentru 40-45 de minute, iar cuptorul trebuie încălzit dinainte.
0 Comentarii