Miercuri 18 Decembrie

Salate dietetice pentru primăvară. 6 rețete sănătoase și sățioase


Salate dietetice pentru primăvară. Primăvara este anotimpul perfect pentru a arăta și a te simți bine. În acest articol vei afla cele mai sănătoase și sățioase rețete de salate care te vor ajuta să ai multă energie și un corp de invidiat.

Salate dietetice pentru primăvară

Cu toții am trecut printr-o perioadă dificilă, iar toată această pandemia ne-a afectat de la mic la mare. Odată cu venirea primăverii, anotimpul schimbării, reînnoirii și prospețimii este timpul să ne reinventăm și să fim într-o formă fizică mai bună.Rețetele conțin vitamine și minerale care te vor ajuta să fii mai sănătos și mai plin de energie.

Salate dietetice pentru primăvară. Salată de crudități cu fasole boabe

Ingrediente:

-două roșii coapte

-un ardei gras

-un castravete cornison

-două ridichi

-două fire de ceapă verde

-cinci linguri de fasole boabe roșie fiartă

-o lingură de ulei de floarea soarelui sau măsline

-un pic de zeamă de lămâie

-sare

-piper

-condimente aromate

Mod de preparare:

Într-un vas se pun legumele spălate și tăiate cubulețe sau felii. Se spală fasolea boabe și se adaugă peste salată. Deasupra se pune puțin ulei, sare și piper. Apoi, se amestecă. Se stoarce puțină zeamă de lămâie și se adaugă condimentele aromate. Totul este gata.

1.jpg

Salate dietetice pentru primăvară. Salată de pădure cu fasole, porumb, ou și ridiche

Ingrediente:

-salată de pădure sau untișor (se folosesc doar frunzele). Atenție! Nu se recomandă folosirea frunzelor în timpul înfloririi sau mai târziu, deoarece sunt toxice.

-o ridiche

-un ou fiert tare

-o lingură de boabe de fasole roșie

- o lingură boabe de porumb

-cașcaval tăiat cubulețe

-o lingură ulei de floarea-soarelui

-oțet de mere

Mod de preparare:

Într-un bol se adaugă frunzele de salată cu un ou fiert tare, curățat și tăiat în bucăți, o lingură de fasole roșie, o lingură de porumb, o ridiche tăiată felii subțiri și câteva cuburi de cașcaval. Deasupra se presară ulei și oțet de mere după gust.

Salate dietetice pentru primăvară. Salată de lăptuci

Ingrediente:

-câteva tulpini de lăptuci

-patru sau cinci ridichi mici

-două fire de ceapă verde

-două linguri de ulei de măsline

-două linguri de suc de lămâie

-două linguri de oțet balsamic

-sare și piper

Mod de preparare:

Frunzele de lăptuci, ceapa verde și ridichile se curăță, se spală și se taie mărunt. Apoi, se pun într-un vas și se amestecă. Într-un bol se prepară sosul din ulei de măsline, suc de lămâie, oțet balsamic, sare și piper. Salata se așează pe un platou și peste se toarnă sosul.

3.jpg

Salate dietetice pentru primăvară. Salată arăbească de roșii

Ingrediente:

-patru roșii medii

-patru bucăți de arpagic sau trei cepe mici

-o lingură de oțet balsamic

-trei linguri de ulei de măsline

-frunze de mentă

-sare și piper

Mod de preparare:

Pentru început, roșiile se taie în felii, se presară sarea și piperul. Apoi, se adaugă oțetul amestecat cu uleiul de măsline. Deasupra se pune arpagicul tăiat și se decorează cu frunze de mentă verde. Se poate servi cu carne, chiftele sau pilafuri.

Salate dietetice pentru primăvară. Salată simplă de primăvară

Ingrediente:

-o salată chinezească

-ceapă verde

-usturoi verde

-o jumătate de castravete lung

-sare

-ulei de măsline

-oțet balsamic

-zahăr

Mod de preparare:

Într-un bol punem salata tocată fâșii subțiri. Apoi, se curăță ceapa verde și usturoiul verde și se toacă bucățele și le adăugăm peste salată. Deasupra se pun ridichiile tăiate feliuțe subțiri și castravetele tăiat în două pe lungime, apoi tăiat și el în feliuțe subțiri. Se presară sare, ulei de măsline, oțet balsamic și zahăr.

6.jpeg

Salate dietetice pentru primăvară. Salată grecească

Ingrediente:

-opt roșii cherry

-două cepe roșii

-patru castraveți

-300 de grame de măsline grecești Kalamata

-doi ardei verzi

-brânză feta

-patru linguri oțet

-opt linguri de ulei de măsline

-sare

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie. O punem într-un vas cu apă rece timp de 30 de minute, schimbând apa mereu. Între timp, se taie castravetele bucăți și ardeiul, apoi roșiile și ceapa. Le punem pe toate într-un bol și se amesteca bine. Deasupra pune măslinele, adăugăm uleiul, oțetul, sarea și le amestecăm foarte bine. În final, se adaugă brânză feta tăiată în formă de cuburi și se servește. Poftă bună!


Comentarii Facebook