Sarmalele leneşului. E cea mai tare reţetă, trebuie să o încerci
Sarmalele sunt populare în România și nu numai. Acest preparat este extrem de apreciat și în Rusia, dar varianta lor se prezintă puțin diferit. Însă, sarmalele lor se fac mult mai rapid și fără prea mari bătăi de cap.
Cum se prepară sarmalele leneșului
În rândurile următoare îți vom prezenta o rețetă foarte simplă de sarmale din Rusia. Este un preparat extrem de gustos și perfect pentru a fi pregătit în această perioadă. Te vei îndrăgosti iremediabil de această mâncare. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente:
- un kg de carne de porc
- o jumătate de varză mică
- o ceapă
- un morcov mare
- o jumătate de cană de orez
- două ouă
- două linguri de ulei
- sare, după gust
- piper, după gust
Pentru sos:
- 100 de ml de smântână de gătit (15 % grăsime)
- 300 de ml de suc de roşii
- sare, după gust
- piper, după gust
Mod de preparare
Pentru a prepara sarmalele leneșului, începe prin a toca varza fideluță. După aceea o pui la fiert timp de aproximativ cinci minute, apoi o scoţi și o lași la scurs. Mai departe spală bine orezul și pune-l la fiert până se gătește pe trei sferturi, nu complet.
Taie ceapa mărunt și dă morcovul prin răzătoare, apoi pune-le într-o tigaie și călește-le cu puțin ulei și cu un praf de sare. După ce sunt gata trebuie să le scoți și să le lași la răcit. Ia un bol adânc și pune carnea de porc, varza și orezul bine scurs.
Deasupra adaugă legumele călite, ouăle şi presară sare şi piper, după gust. Amestecă foarte bine toate aceste ingrediente. Dacă compoziția s-a omogenizat foarte bine, atunci este gata pentru a umple sarmalele. Umezește mâinile în apă rece și umple foile de varză cu compoziția pregătită anterior.
Pe fiecare foaie așează câte o lingură cu vârf din aceasta. Ruelază apoi foaia de varză și îndeasă capetele la interior. Tava în care vor fi puse sarmalele trebuie să aibă pereții mai înalți și să fie unsă cu un strop de ulei. După ce le-ai așezat pe toate trebuie să introduci tava la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru circa o jumătate de oră.
Amestecă sucul de roșii cu smântâna, presară din nou sare și piper, apoi toarnă lichidul deasupra sarmalelor și dă din nou vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Acum, sarmalele sunt gata și numai bune de servit. Spor la treabă și poftă bună!
0 Comentarii