Vineri 29 Noiembrie

Secretul Cristelei Georgescu: Gogoșari de post cu „gust dumnezeiesc”, preparatul culinar din care își ia energia candidatul la președinție Călin Georgescu



Cristela Georgescu, soția candidatului la președinție Călin Georgescu și-a dezvăluit rețeta de gogoșari ,,cu gust dumezeiesc”, cum îi numește ea, pe care îi gătește și soțului.

Cristela menționează că este vorba de o rețetă de post, în care folosește legume bio.

„În Austria făceam rețeta asta cu ardei capia, căci nu găseai niciunde gogoșari. Acum, în România… vorba lui Pavel, ”mâncăm ca regii”. Am cumpărat gogoșari cu gust dumnezeiesc de la tataie.”, a explicat Cristela în introducerea rețetei.

Timp de preparare (deci munca mea efectivă): 10 minute

Timp de fierbere mei: 20 min

Timp de coacere: 20-30 min

Ingrediente pentru 6 gogoșari mari 

1 cană mei decorticat (250 gr), se spală și se fierbe 20 min (după ce a dat în clocot) la foc mic, în 2,5 căni apă cu 1 linguriță sare neiodată. Se amestecă din când în când, să nu se prindă de fund. 

Deci la 1 parte volum mei se pun 2,5 părți volum apă. Se oprește focul și se lasă cu capacul pus încă 15 minute. 

Apoi se pune într-un bol mare, să avem loc să adăugăm și să amestecăm ușor, cu lingura de lemn, restul ingredientelor: 1 ceapă mare tocată mărunt, 1 legătură zdravănă de mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 roșie gigant – și ele toate tocate mărunt. 

Opțional se poate rade și un morcov sau puțin dovlecel/zucchini și un cățel de usturoi. Opțional: 1 vârf de piper măcinat și 1 vârf turmeric.

Se umplu gogoșarii și se dau la cuptor.

,,Acuma-i bai! Nu mai am cuptor electric (și ce bine-mi pare, că mâncarea are cu totul ALT gust!), așa că nu vă pot spune temperatura.

 Dacă aș fi avut, aș fi pus la 170 grade, vreo 30 min. Aici am cuptor cu gaze, așa că am lăsat … după miros și ochi! Când au început să se rumenească gogoșarii și s-a umplut casa de miros dumnezeiesc de ardei copți, au lăsat și Frățiile Lor joaca și-au venit nechemați la masă, așa am știut că-s gata!

Gogoșarii sunt dulci, dulci și au gust de ardei copți. De asta nu fac ardei umpluți, că devin amari la cuptor. Se poate folosi și orez în loc de mei, dar mie-mi place mai mult meiul, am scris în cartea mea. Dacă doriți nepărat și ulei, puteți pune după ce ați scos bunăciunile de la cuptor. Eu folosesc o sticluță cu pipetă, altfel îmi pierd măsura”, a scris Cristela Georgescu, pe blogul său, potrivit romaniaTV.ro.

Cristela Georgescu se recomandă a fi un practician și educator holistic experimentat, specializat în sănătate naturală, nutriție integrativă, detoxifiere și regenerare celulară, terapii de echilibrare energetică. 

Comentarii Facebook